PlayStation VR overtreft verwachtingen volgens retailer

Gaming Virtual Reality

Eerder deze maand werd de Sony PlayStation VR op de markt gebracht met exclusieve games als Rigs, Batman: Arkham VR en Driveclub VR, maar ook kleinere unieke games zoals Thumper, Bound en Rez Infinite maken veel indruk. Het is in ieder geval duidelijk dat er voor iedere PlayStation VR-gebruikers iets leuks is te vinden in de PlayStation Store en het lijkt erop dat de diversiteit en kwaliteit van de content een positieve invloed heeft op de verkoopcijfers.

Playstation VR

Volgens de Amerikaanse retailer GameStop is de PlayStation VR goed uit de startblokken gekomen. “PSVR heeft bij GameStop een uitstekende start beleefd door onze verwachtingen al vroeg te overtreffen. Vanwege de populariteit van het systeem hebben we extra exemplaren ontvangen voor de feestdagen”, aldus Bob Puzon, senior vice-president van merchandising.

De interesse in de PlayStation VR komt niet als een complete verrassing, want eerder dit jaar maakte GameStop bekend dat een product nog nooit zo snel was uitverkocht als de PSVR. Recente geruchten suggereren dat de headset al honderdduizenden keren is verkocht. In slechts twee weken tijd zou de headset al twee keer zo vaak over de toonbank zijn gegaan dan de Rift en Vive, die beide enkele maanden geleden werden gelanceerd.

Volgens het persbericht is de vraag naar de PSVR nog altijd groot en dat zou moeten bijdragen aan de groei van de markt in 2017. De headset lijkt een slimme zet te zijn geweest van Sony om virtual reality te introduceren aan de mainstream consument.

De vice-president van de PlayStation marketing beschouwt de headset als een stap naar het bereiken van de “heilige graal van gaming”. Er is in onze ogen echter nog een lange weg te gaan want ook de PSVR heeft zijn nadelen, waaronder een scherm met een lagere resolutie, de afhankelijkheid van minder krachtige hardware en ook werkt het tracking van de bril en controllers niet zo goed als in vergelijking met de HTC Vive en Oculus Rift.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com Direct €399,-
Media Markt Direct €399,-
Intertoys Direct €399,-
Bart Smit Direct €399,-
Wehkamp Direct €399,-
Coolblue Direct €399,-

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*