‘PlayStation 5 (PS5) krijgt slimme spraakassistent PlayStation Assist’

Gaming

Een patent heeft mogelijk een nieuwe functie voor de PlayStation 5 getoond. In het patent ‘Voice Help System Using Artificial Intelligence’ wordt getoond hoe spelers met stemcommando’s informatie kunnen opvragen over games en hun persoonlijke account. Deze dienst zou zijn debuut kunnen maken als PlayStation Assist.

PlayStation Assist

Op de afbeeldingen wordt Horizon Zero Dawn gebruikt als voorbeeld en zien we hoe een speler met een stemcommando kan vragen waar een stalen zwaard kan worden. Dat werkt op basis van context, want de assistent weet wat er op dat moment gaande is. De assistent gebruikt de servers van Sony om de benodigde informatie op te vragen en toont de oplossingen op het scherm. Spelers kunnen verder informatie opvragen over missies, locaties, tegenstanders en puzzels.

Het lijkt ook de bedoeling te zijn dat de dienst beschikbaar wordt gemaakt voor mobiele apparaten. Je kan in de app bijvoorbeeld vragen wanneer je bent begonnen met het spelen van een game en hoe lang je de game in kwestie hebt gespeeld. Daarnaast is er een screenshot te zien van een kaart in realtime, zodat je kan zien wat er in de buurt te doen is en waar je heen moet.

Een patentaanvraag hoeft niet betekenen dat de functie er daadwerkelijk gaat komen, desondanks suggereren de screenshots dat Sony het project serieus neemt. Bovendien sluit het goed aan bij de opkomst van andere slimme assistenten, zoals Apple’s Siri, Google Assistent en Amazon Alexa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*