PlayStation 5: Foto’s tonen DualSense in het zwart

Gaming

De DualSense-controller van de PlayStation 5 is tot op heden alleen in het wit getoond, maar inmiddels zijn er ook foto’s verschenen van de zwarte variant. Het is onbekend door wie de beelden zijn gepubliceerd, waardoor het verstandig is om dit nieuws voorlopig met een flinke korrel zout tot je te nemen.

Op het eerste gezicht ziet de controller er niet zo gepolijst uit als zijn witte tegenhanger. Het zou kunnen gaan om een vroeg prototype of het werk van een 3D-printer. Mocht er een zwarte PS5-controller komen dan hopen we in ieder geval dat Sony kiest voor zwarte koppen in plaats van wit.

PlayStation 5’s DualSense

DualSense is door Sony voorzien van een aantal nieuwe functies, waaronder haptische feedbacken adaptieve triggers. Sony heeft gekozen voor een tweekleurig kleurenschema dat vergelijkbaar is met de stijl van console. De grepen van de DualSense zijn in vergelijking met de DualShock 4 meer afgerond. De Share-knop is ook hernoemd en heet nu Create, deze knop biedt nieuwe manieren voor spelers om gameplay te creëren die ze met de wereld kunnen delen. Sony komt op een later moment met meer informatie over deze functionaliteit.

PlayStation 5 – DualSense

PlayStation 5's DualSense in 360-graden.

Posted by PlayStation 5 – PS5 Club on Wednesday, August 5, 2020

De adaptieve triggers kunnen verschillende niveaus van weerstand bieden om bijvoorbeeld het schieten van een pijl en boog echt aan te laten aanvoelen. De weerstand neemt toe naarmate je de pijl verder naar je toe haalt, terwijl een machinegeweer heel anders aanvoelt dan een jachtgeweer. Sony heeft de controller daarnaast uitgerust met een usb-c-aansluiting voor het opladen en een grotere accu. De controller is zwaarder dan de DualShock 4, maar een fractie lichter dan de huidige Xbox-controllers met batterijen erin.

PlayStation 5 wordt in het najaar wereldwijd gelanceerd in Europa. Wil je er zeker van zijn dat je geen pre-order mist? Schrijf je dan hieronder in voor onze notificatiedienst. We sturen je niet eerder een e-mail totdat de eerste winkel is begonnen met het aanbieden van de PS5.

PlayStation 5 pre-order notificatie

Schrijf je nu in en ontvang een e-mail wanneer de PS5 beschikbaar is voor pre-order, zodat jij de console op de releasedatum ontvangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren