PlayStation 5-devkit met DualShock 5-controller te zien op foto (PS5)

Gaming

Er is opnieuw een foto opgedoken van de PlayStation 5-devkit. Op de foto zien we twee PS5-devkits naast elkaar en in de achtergrond is ook nog de PlayStation 4-devkit zichtbaar. Veel verrassingen zijn er niet te zien, want het apparaat in kwestie komt volledig overeen met de informatie die tot op heden over de devkit is verschenen.

PlayStation 5-devkit

Op de rechter PS5-devkit ligt ook een PlayStation-controller, maar we lijken in vergelijking met de huidige DualShock 4-controller geen verschillen te zien. De DualShock 5-controller voor de PlayStation 5 krijgt adaptieve triggers die verschillende niveaus van weerstand kunnen bieden om bijvoorbeeld het schieten van een pijl en boog echt aan te laten aanvoelen. De weerstand neemt toe naarmate je de pijl verder naar je toe haalt, terwijl een machinegeweer heel anders aanvoelt dan een jachtgeweer.

De controller beschikt ook over haptische feedback die veel capabeler is dan de rumble motor die consoles tot op heden hebben gebruikt. Sony heeft complexe en programmeerbare voice coil actuators aan beide kanten van de controller geïntegreerd. De DualShock 5 heeft daarnaast een usb-c-aansluiting voor het opladen van de grotere accu. De controller is zwaarder dan de DualShock 4, maar een fractie lichter dan de huidige Xbox-controllers met batterijen erin.

→ Lees ook: PlayStation 5 (PS5) en Xbox Project Scarlett verschijnen in november 2020 voor 499 euro

Studio’s zouden al geruime tijd in het bezit zijn van PS5-devkits, hoewel dit model met het unieke ontwerp pas rond de zomer werd geleverd. Een van de ontwikkelaars bevestigde op Twitter dat het ontwerp in een patent de devkit was voor de PS5. Deze tweet werd nagenoeg direct verwijderd, echter wist daardoor de hele wereld dat de lancering van de nieuwe console niet ver weg meer was.

Sony heeft in de afgelopen maanden al meerdere keren gesproken over de functies en mogelijkheden van de PlayStation 5. Het uiteindelijke ontwerp van de PS5 zal er ongetwijfeld anders uitzien dan deze devkit. De verwachting is dat het ontwerp op de volgende E3 (juni 2020) officieel zal worden gepresenteerd. In november wordt de PlayStation 5 op de markt gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren