Patent wijst op komst nieuwe handheld van Sony

Gaming

De PlayStation Vita was misschien niet het succes waar Sony op had gehoopt, maar PlayStation-topman John Kodera onthulde eerder dit jaar dat het bedrijf handhelds nog niet volledig heeft opgegeven. In een interview met Bloomberg zei Kodera dat een koppeling tussen een console voor thuis en een handheld nodig is als Sony wil slagen. Het succes van de Nintendo Switch zal Sony bovendien niet zijn ontgaan en een nieuw patent lijkt te suggereren dat er wordt gewerkt aan iets nieuwe console.

In Zuid-Korea is er deze maand namelijk een patent van Sony voor een ‘elektronische game cartridge’ openbaar gemaakt. Het ontwerp van de module is vorig jaar ingediend en in november door KIPRIS gepubliceerd. In het document is helaas geen verdere informatie over het product te vinden, hoewel de titel voor het ontwerp weinig aan de verbeelding overlaat. Aan de onderkant vinden we een aansluiting die vermoedelijk wordt gebruikt om te communiceren met een console.

Update: het blijkt niet te gaan om een cartridge voor een nieuwe console, maar voor de bestaande Sony Toio.

Het is lastig in te schatten waar Sony aan werkt, maar het heeft zeker ons interesse gewekt. In 2017 werd er al een patent ontdekt voor een handheld die verdacht veel leek op de Nintendo Switch met eveneens twee controllers aan weerszijden. Deze controllers lijken gebaseerd te zijn op het ontwerp van de DualShock 4, de controller van de huidige PlayStation 4. Het is overigens belangrijk om op te merken dat niet alle patenten uiteindelijk producten worden en het lijkt bovendien geen directe link te hebben met de PlayStation 5.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*