.

Patent toont Game Boy-smartphonecase van Nintendo

Gaming

Nintendo heeft een patent (via Siliconera) aangevraagd en gekregen voor een smartphonecase, waarmee je een smartphone kan transformeren tot een Game Boy. Mocht de case op de markt worden gebracht, dan zou dat betekenen dat Nintendo van plan is om Game Boy-games uit te brengen voor iOS en Android-apparaten.

In het document is een gedetailleerd ontwerp te zien van de smartphonecase, die gemaakt is van plastic en functionele knoppen bevat. Aan de voorzijde vinden we een raam in de vorm van het originele Game Boy-scherm met een beeldverhouding van 4:3. Volgens het patent zullen de games via dit raam zijn te zien.

Het is niet duidelijk of Nintendo daadwerkelijk plannen heeft om de case op de markt te brengen. Het merendeel van de patentaanvragen leidt uiteindelijk niet tot de lancering van een product. Bovendien zal Nintendo een groot aantal verschillende cases moeten ontwerpen voor alle populaire smartphones die op dit moment beschikbaar zijn.

Het is overigens niet voor het eerst dat een bedrijf plannen heeft om een smartphone te transformeren tot een Game Boy. De Hyperkin Smart Boy werkt met bestaande Game Boy-cartridges, die in houder van het apparaat kunnen worden gestoken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren