Oculus Rift met Touch-controllers krijgt permanente prijsverlaging

Gaming Virtual Reality

Het Oculus Rift-pakket met Touch Controllers krijgt een permanent prijsverlaging. Vanaf vandaag betalen klanten 449 euro in plaats van 708 euro. Eerder voerde Oculus al een tijdelijke prijsverlaging door om de Rift opnieuw onder de aandacht te brengen, nu de headset iets langer dan een jaar beschikbaar is. Volgens Jason Rubin van Oculus is de lagere prijs bedoeld om consumenten te overtuigen die virtual reality tot op heden nog links hebben laten liggen vanwege de prijs, en mensen die niet op de hoogte zijn van de groeiende bibliotheek van apps en games.

Oculus Rift met Touch-controllers

Overigens heeft de aanbieding geen invloed op de prijs van de losse headset en controllers, die nog steeds voor respectievelijk €599 en €119 worden aangeboden. Consumenten hoeven volgens Rubin niet bang te zijn dat deze prijsverlaging betekent dat de huidige generatie het einde van zijn levensduur nadert. “Iemand die de Rift gaat kopen hoeft niet bang te zijn dat de hardware snel verouderd. De Rift gaat de komende jaren nog voor veel plezier zorgen.”

 De Oculus Rift met Touch-controllers is via Coolblue verkrijgbaar in Nederland.

Rubin zegt dat de hardware geen invloed heeft op de populariteit van virtual reality. “Het is de prijs en content, en nu we het punt hebben bereikt waar we ons comfortabel met de content, zullen we de headset agressiever gaan prijzen.”

De Oculus Rift met Touch-controllers is nu goedkoper dan de PlayStation VR, omdat de headset van Sony zonder controllers en camera voor tracking wordt geleverd. Het gehele pakket bestaat uit de Rift-headset, twee Oculus Touch-controllers en zeven games: Lucky’s Tale, Medium, Toybox, Quill, Dead and Buried, Dragon Front en Robo Recall. Om de Oculus Rift te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een desktop of laptop met een Intel Core i3 processor, een NVIDIA GTX 960, 8GB aan werkgeheugen en USB 3.0-aansluitingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren