.

‘Nintendo Switch zou laatste Nintendo-console kunnen zijn’

Gaming

Nintendo zou in de toekomst kunnen stoppen met het maken van consoles. In een recent interview met Nikkei verklaarde Nintendo-president Shuntaro Furukawa dat het bedrijf niet gefixeerd is op consoles. Volgens de topman zal het bedrijf manieren overwegen om een ervaring te bieden die uniek is voor datgene waar Nintendo om bekend staat. Daarnaast overweegt het bedrijf opties buiten gaming, zoals pretparken en films, met personages zoals Mario en Link. Furukawa heeft bovendien plannen om het aantal mobiele Nintendo-games te vergroten voor een continue inkomstenstroom.

Nintendo niet gefixeerd op consoles

“We zijn niet echt gefixeerd op onze consoles”, zei hij in gesprek met Nikkei. “Op dit moment bieden we de uniek ontwikkelde Nintendo Switch en zijn software aan en dat is hoe we de Nintendo-ervaring leveren. Dat gezegd hebben, de technologie verandert. We zullen flexibel blijven nadenken over hoe we deze ervaring op de lange termijn willen aanbieden.”

“Het is meer dan 30 jaar geleden dat we consoles begonnen te ontwikkelen. De geschiedenis van Nintendo gaat zelfs nog verder terug en door alle worstelingen waarmee ze te maken hadden, was het enige waar ze aan dachten wat ze voor de toekomst moesten maken. Onze focus zou op de lange termijn kunnen verschuiven van thuisconsoles, want flexibiliteit is net zo belangrijk is net zo belangrijk als vindingrijkheid.”

Later in het interview werd Furukawa gevraagd of hij verwacht dat de schommelingen op het gebied van zakelijke prestaties zullen aanhouden. Hij is van mening dat Nintendo verder moet kijken dan gaming om deze onregelmatigheden te verminderen. “Ik denk aan kleine manieren om die instabiliteit te verminderen”, aldus Furukawa. “Ik wil het aantal mobiele games met een continue stroom aan inkomsten vergroten. We werken ook aan pretparken en films, verschillende manieren om onze personages deel uit te laten maken van het dagelijkse leven.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren