Nintendo Switch ontvangt systeemupdate 5.0.0

Gaming

Nintendo heeft een nieuwe systeemupdate uitgebracht voor de Nintendo Switch. Gisteren werd systeemupdate 5.0.0 al vermeld in de releasenotities van een update voor de Nintendo Switch Parental Controls-app en vandaag is de uitrol van start gegaan.

De update voor de Nintendo Switch voegt 24 nieuwe ARMS- en Kirby-avatars toe die spelers kunnen selecteren. Daarnaast zouden digitale games die je koopt op Nintendo’s website of op je smartphone sneller moeten beginnen met downloaden, zelfs wanneer de Switch in slaapstand staat. Bovendien kunnen spelers na het installeren van de update nieuws uit de feed filteren om alleen ongelezen berichten of content van een specifiek kanaal weer te geven. Ook nieuw in de update is dat vastgelegde video’s in je album nu onder ouderlijk toezicht vallen als die functie is ingeschakeld. Verder worden de gripkleuren van je Pro Controller weergegeven in het Controllers-menu.

Nog niet in het bezit van een Nintendo Switch? Momenteel is de Nintendo-console voor 288 euro in de aanbieding.

Nintendo Switch 5.0.0

Dit is het volledige overzicht met alle veranderingen die firmwareversie 5.0.0 voor de Nintendo Switch brengt:

  • Facebook- en Twitter-vrienden met een Nintendo Switch kunnen nu worden toegevoegd via vriendsuggestie.
  • Kies uit 24 nieuwe ARMS- en Kirby-avatars.
  • Digitale software-aankopen vanaf een pc of smart-apparaat worden sneller dan voorheen gedownload, zelfs wanneer de Nintendo Switch in slaapstand staat.
  • Filter nieuws om alleen ongelezen nieuws of nieuws van specifieke kanalen te bekijken.
  • Om de PIN-code voor ouderlijk toezicht privé te houden is de standaardmethode voor PIN-invoer gewijzigd. Ouders moeten nu de Control Stick en knoppen gebruiken in plaats van het numerieke toetsenbord op het touchscreen.
  • Vastgestelde video’s in het album worden beperkt door ouderlijk toezicht, afhankelijk van de instellingen.
  • Via ouderlijk toezicht is het nu mogelijk om specifieke softwaretitels niet langer te beperken. Ingestelde tijdslimieten blijven nog steeds van kracht.
  • Ontvang een melding wanneer een vooraf gekochte game klaar is om te spelen.
  • De gripkleuren van de Nintendo Switch Pro Controller worden nu eergegeven in het menu Controllers.
  • Een probleem opgelost waardoor de speelactiviteit onjuist werd weergegeven in het profielgedeelte van de gebruikerspagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*