.

Nintendo Switch kopen? De laatste kans om de console op 3 maart te ontvangen

Gaming

De Nintendo Switch was volledig uitverkocht, maar wie nog op de dag van release de console in huis wil ontvangen kan nu nog een pre-order plaatsen bij de Intertoys. Alle overige Nederlandse aanbieders zijn gestopt met het aannemen van pre-orders, hoewel je bij NedGame terecht kan voor de tweede levering, die eind maart wordt verwacht.

Nintendo Switch kopen

In Nederland is de console sinds januari bij verschillende retailers beschikbaar geweest voor pre-order, maar nog niet bij de Intertoys en Bart Smit. Bij de Intertoys kun je momenteel de Nintendo Switch in het grijs of rood en blauw bestellen voor 329 euro. De console wordt op voorraad weergegeven en de webshop zegt op 3 maart te leveren, de officiële releasedatum van het systeem. Dit is waarschijnlijk de laatste kans om de Switch te bemachtigen zonder veel problemen.

Update: nu ook beschikbaar bij Bart Smit.

Volgens Fils-Aime doet Nintendo er momenteel alles aan om voorraadproblemen zoals met de Classic Mini: NES te voorkomen, maar de geschiedenis heeft ons geleerd dat dit niet altijd strookt met de werkelijkheid.

“Van wat ik heb gelezen, lijken consumenten zich zorgen te maken vanwege het tekort aan de NES Classic. Dit is wat ik daarop wil zeggen: de twee miljoen exemplaren voor de eerste maand is een groot aantal, zeker wanneer je beseft dat dit niet de feestdagen zijn. Dit aantal moet in de eerste drie weken van maart beschikbaar zijn. Wij proberen ervoor te zorgen dat iedere consument die een Nintendo Switch will kopen, een Nintendo Switch kan kopen. Dat is de manier waarop we onze toeleveringsketen opbouwen en hoe we denken bij het bepalen van de aantallen die beschikbaar moeten zijn.”, aldus de Nintendo-topman.

Geen vervanger van 3DS

Daarnaast zegt hij dat de Nintendo Switch niet het einde inluidt van de 3DS.

“De Nintendo 3DS heeft nog altijd een lange levensduur voor zich. We hebben al verschillende games aangekondigd die in de eerste kwartalen van dit jaar verschijnen. Er zijn een aantal grote games op komst. En in onze ogen zullen de Nintendo 3DS en Nintendo Switch naast elkaar bestaan. Ze richten zich op verschillende prijsklassen en verschillende soorten consumenten. Je krijgt de nieuwst content op de Switch en er is een bibliotheek met duizend games voor de 3DS, plus enkele nieuwe die eraan komen. Ze gaan prima naast elkaar. We hebben dit eerder gedaan; het ondersteunen van twee verschillende systemen. Ik denk dat veel mensen de Switch zien als een draagbaar apparaat. De console is inderdaad draagbaar, maar in de kern is het een console voor thuis die je mee kunt nemen op de weg.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren