.

Nintendo komt na Classic Mini: NES ook met SNES-versie

Gaming

De Nintendo Classic Mini: NES wordt niet langer geproduceerd, maar dat betekent naar verluidt niet dat het Japanse bedrijf afscheid neemt van de Classic Mini-serie. Volgens Eurogamer komt Nintendo namelijk rond kerst met de Classic Mini: SNES; een vernieuwde uitgave van de in 1990 uitgebrachte Super Nintendo Entertainment System (SNES).

Nintendo Classic Mini: SNES

De site zegt dat de console de reden is waarom Nintendo is gestopt met de productie van de Classic Mini: NES, ondanks het feit dat het systeem sinds de lancering continu uitverkocht is geweest. Nintendo wilde niet reageren op de geruchten.

Het is aannemelijk dat de Classic Mini: SNES het uiterlijk krijgt van de originele console in een kleiner formaat en met een hdmi-aansluiting. Er is verder nog weinig bekend over het systeem, maar het is aannemelijk dat klassiekers als Super Mario World, Chrono Trigger, Super Metroid, Super Mario Kart en The Legend of Zelda: A Link tot the Past onderdeel zullen uitmaken van het aanbod.

Nintendo bracht in november 2016 de Classic Mini: NES op de markt als een compacte uitvoering van de in 1983 uitgebrachte console. De hardware is gebaseerd op de ARM-architectuur en via een emulator kunnen 30 games worden gespeeld, waaronder Super Mario Bros. 1 tot en met 3, Donkey Kong, Metroid, Zelda, Final Fantasy, Castlevania en Punch Out. Daarnaast werden er door hacker methoden ontwikkeld om extra games te installeren op het systeem, inclusief SNES-, N64- en Genesis-games.

In februari maakte Nintendo bekend dat er wereldwijd meer dan 1,5 miljoen exemplaren zijn verkocht, hoewel dat aantal gezien de tekorten nog veel hoger had kunnen uitvallen. Het bedrijf houdt de deur op een kier voor een hernieuwd aanbod: “Als de productie in de toekomst hervat wordt, komt er een update op de officiële Nintendo-website”. Op Marktplaats en eBay worden er nog nieuwe exemplaren aangeboden, echter zijn de prijzen vanwege de tekorten en de gestopte productie flink opgelopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren