De laatste updates over nieuwe PlayStation 5 leveringen: voorraad in aantocht

Gaming

De PlayStation 5 is nauwelijks beschikbaar geweest sinds de lancering in november. We zien veel verhalen over het creëren van een kunstmatige schaarste, maar dat is simpelweg onzin. Het is namelijk het resultaat van een enorme vraag naar de PS5 en dat betekent dat voorraden nagenoeg direct zijn uitverkocht op het moment dat ze binnenkomen. In dit artikel zetten we de laatste updates op een rij.

Volgens DigiTimes is het Japanse bedrijf er zelfs in is geslaagd om 3,4 miljoen exemplaren te verkopen in de eerste vier weken. Daarmee is het de populairste PlayStation-console tot nu toe. Het rapport claimt dat Sony van plan is om de productie van de PS5 op te schalen naar 16,8 tot 18 miljoen exemplaren in 2021. Sony zou hiervoor gebruik willen maken van de extra capaciteit bij chipmaker TSMC. AMD is de ontwerper van de chipsets voor PS5 op basis van het Ryzen- en RDNA 2-platform.

VGChartz schrijft dat er sinds de eerste maand nog bijna een miljoen extra PS5-consoles zijn verkocht en dat het aantal inmiddels op 4,2 miljoen verkochte exemplaren staat. Ter vergelijking: de Switch verkocht bijna 2,5 miljoen exemplaren en Xbox Series X | S is goed voor 2,24 miljoen exemplaren in dezelfde periode.

In Nederland is het nog onbekend wanneer er een nieuwe levering zal plaatsvinden, omdat alle retailers van niks zeggen te weten. Dat wordt vermoedelijk gedaan, omdat het noemen van een datum en tijd in de afgelopen periode al meerdere keren heeft gezorgd voor downtime van webshops en een overbelasting van de klantendienst.

Update 19/01 → Vorige week heeft NedGame weer enkele PS5 Digital Edition-consoles uitgeleverd, terwijl Game Mania contact heeft gelegd met mensen die in een van hun de filialen een pre-order hebben geplaatst om deze later deze maand te komen bezorgen. Een gebruiker in het PS5 Chat-kanaal genaamd Patrick Mous claimt een bron te hebben binnen Sony Supply Chain Solutions. De informatie die hij vorige week publiceerde komt overeen met wat er later door webshops werd aangeboden, waardoor we vooralsnog geen reden hebben om te twijfelen aan zijn claims.

De bron schrijft dat Game Mania 1200 consoles heeft ontvangen (1000 Disc en 200 Digital Edition), 175 Digital Edition-consoles voor NedGame en 300 DE-consoles voor Bol.com. De consoles van Bol.com zouden echter nog niet zijn uitgeleverd.

Daarnaast zouden er deze week 7000 PS5-consoles naar Amazon Italië zijn doorgestuurd. Een deel hiervan wordt vermoedelijk ook aan Amazon Italië geleverd, waar je ook als Nederlander kan bestellen. Sony Spanje krijgt op 22 januari een lading van 3000 exemplaren, die onder de verschillende shops zal worden verdeeld. Het is aannemelijk dat Amazon Spanje ook een kleine voorraad zal ontvangen.

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

46 Reacties

 1. GameMania heeft rond 15:00 vandaag mijn PS5 disc versie geleverd. Vanaf volgende week maandag tot zaterdag schijnt er grote oplages geleverd te worden.

  Reageer
  • Wanneer had je die ps5 gereserveerd bij game mania PS5Scorpion?

   Reageer
 2. Ik heb idd ook een mail hiervan gekregen!

  Reageer
 3. @mark om 10:30 een mail gekregen van Bol.

  Fijn dat je koos voor bol‌.com. We gaan direct aan de slag! Je bestelling bevat een nog niet verschenen artikel. Dit gaan we voor je reserveren. Zodra het beschikbaar is, krijg je weer bericht.

  Reageer
 4. Ik lees dat veel mensen die geannuleerd bericht kregen van Bol nu een mail krijgen.
  Wel met de leverdatum 31-12-2021, maar hij is wel bevestigd in hun bestellingen.

  Hier mensen die deze mail ook gekregen hebben?
  Wellicht dat geen drop komt als dit er teveel zijn voor Bol.

  Reageer
  • Ik heb vandaag rond 10.30 uur ook een mail ontvangen van Bol.com met een bevestiging/bestelling van mijn PS5. Leverdatum nog niet bekend helaas.

   Reageer
 5. hallo mensen,

  kan iemand mij vertellen wanneer bol.com zijn geleverde voorraad van ps5 digital edition zal gaan versturen?

  Reageer
 6. Ik heb vandaag de 3d pulse headset gekregen

  En ook net nog een email van mediamarkt dat ze mijn ps5 binnen hebben.
  Als het goed is krijg ik de ps5 endelijk.

  Reageer
  • Welke datum heb je m gepre-ordered/hoeveelste stond je in de rij? Heb die van mij op 21 november gepre-ordered, maar nog steeds geen bericht.

   Reageer
  • Wanneer had jij je ps5 gepreorderd?

   Reageer
   • Ik had de ps5 op 17 september in de winkel besteld

    Reageer
 7. Dus 1000disc versies zijn allemaal naar de gamemania gegaan.
  En de rest kan hun klanten nog langer laten wachten.
  Dat kan toch niet waar zijn.
  Echt een slechte zaak

  Reageer
 8. De Sony 3D Pulse headset is gearriveerd! 😀👍
  Nu nog wachten op de PS5!

  Reageer
 9. Dankjewel ik was al dagen op zoek naar de ps5 headset maar het was overal uitverkocht zelfs in UK kon ik niks vinden.

  Reageer
  • Gelukkig heb je de headset kunnen bestellen, want hij is nu ook weer uitverkocht bij MediaMarkt.

   Reageer
 10. De Sony Pulse 3D Wireless Headset is besteld bij MediaMarkt!
  Bedankt Niels voor het melden!

  Hopelijk is de PS5 zelf ook snel (bij MediaMarkt) te bestellen!

  Reageer
 11. Niels,

  Gamemania levert nu pas voor juni orders uit.. ik heb dit inmiddels kunnen bevestigen via iemand die idd toen gepre-ordered had. Maar houdt dit in dat orders daarna nu niet geleverd gaat worden en pas over 1a3 maanden?

  Groetjes Sean

  Reageer
  • Sean, weet je misschien ook op welke dag in juni diegene hem toen gepre-orderd heeft? Zelf heb ik op 17 juni gepre-orderd en tot op heden nog niets vernomen van Game Mania.
   Alvast bedankt!

   Reageer
 12. Krijgen pre orders van Mediamarkt het toegestuurd? Of wachten ze nog tot de winkels open zijn zodat je het kan ophalen? Ivm met dat je nog moet betalen.

  Reageer
  • Tot op heden heeft de MediaMarkt ze met eigen vervoer verstuurd in de regio. Hoe dat gaat in de toekomst weet ik niet, kan best zijn dat ze die vanuit het magazijn sturen. Maar pin me er zeker niet op vast.

   Reageer
   • Geldt dit artikel ook wel voor mediamarkt of alleen bol.com game mania en endgame?

    Ik heb een digitale ps5 op de winkel bij mediamarkt pre ordered op 17 september.

    Reageer
    • We hebben momenteel geen informatie over MediaMarkt, maar die hebben eind vorige maand een nieuwe levering gekregen. Of dat nu opnieuw het geval is weet ik niet. Mocht er meer informatie beschikbaar komen, dan zal ik dat hier direct delen.

     Reageer
 13. Duurt lang…..

  Reageer
  • Echt hoor 🙁

   Reageer
 14. Ik heb 1 november de disk versie gepreorderd bij Nedgame, helaas nog niks over gehoord.

  Reageer
  • Gaat vooralsnog alleen om de Digital Edition.

   Reageer
 15. wat is die naam van de telegram groep gino? dan voeg ik hem ook toe. en bevalt de ps5? miles morales al gespeeld? schijnt zeer vet en mooie game te zijn!

  Reageer
  • Ik zit niet meer in die groep sorry, en als ik hem hier op zou delen breekt daar de pleuris uit. En zo wordt de kans nog kleiner voor iedereen. Ik ben niet zo’n spiderman fan dus heb het nog niet gespeeld. De ps5 bevalt wel, alleen ik had toch iets langer willen wachten. Omdat spellen nog zo duur zijn en er zijn hier en daar toch nog wat dingetjes. En ik heb nog niet helemaal het gevoel dat ik op een nex gen console speel. Wel de controller is fantastisch alleen werkt echt goed met ps5 games. Plus er zijn maar weinig ps5 games. Dus ik zou persoonlijk zeggen wacht er nog even mee.

   Reageer
 16. Same here Manuel!

  Reageer
 17. De PlaySation 5 is niet op Amazon.de om 12:00 uur online gekomen!
  Ik zat er klaar voor om te bestellen, maar ook om 12:00 uur nog steeds de melding: “Momenteel niet beschikbaar”…

  Misschien dat het vandaag nog gebeurt in de loop van de dag…

  Reageer
  • Same here man, zijn met z’n 3en aan het wachten op die site.. ik denk dat het valse info was, helaas.

   Reageer
   • Ik weet niet of het valse informatie was, maar ik vond het persoonlijk al opmerkelijk dat het om een zaterdag ging. Tot op heden is elke drop op een doordeweekse dag geweest.

    Reageer
    • Klopt. Wehkamp ook schandaal overigens! 5 januari gewoon ps5 via chat en enkel telefoon laten bestellen. Lucky bastards die in een telegroep zaten kwamen erachter. Konden gewoon vanaf 13 uur tot 23:30 uur bestellen. Schandaal dat wehkamp!

     Reageer
     • Is een zeer gezellige groep overigens. Ik was ook een van de gelukkige

  • Was te verwachten… wat een slechte klantenservice die van Amazon!

   Reageer
 18. Jammer weer dat Amazon weer iets loopt te vertellen wat niet waar is.

  Reageer
 19. Hoi, ik heb bij de media markt mijn ps5 gepreorderd op 18 november. Weet iemand als ik hem dan ook binnenkrijg bij de volgende lading?

  Reageer
  • ik heb hem ook op 18 november gepreordered, en ik heb hem al sinds 26 december. dus dan denk ik dat je hem nu wel krijgt

   Reageer
  • niemand weet of hij/zij bij de volgende ladibg zit ligt puur aan de aantallen die de retailers gestuurd kijgen en/of jij aan de beurt ben of dat er nog mensen voor jou zijn.

   Reageer
  • Welke Mediamarkt?

   Reageer
  • Hoi heeft mediamarkt ook een nieuwe levering gehad?

   Reageer
 20. Ik heb net een mailtje gehad van bol.com, had op 4/12 kunnen bestellen en afrekenen maar bestelling werd ‘avonds door bol.com geannuleerd wegens overboeking waardoor ik nu op reservingslijst kan inschrijven, eind goed al goed (hoop ik toch)

  Reageer
  • ik heb exact hetzelfde, ik heb wat research gedaan en bol.com getweet en zij bevestigden dat de ps5s die ze binnen krijgen, eerst naar de lijst gaan, als er nog wat over is, verkopen ze dat op de site. Het is voor ons dus bijna zeker dat wij de komende lading een ps5 hebben!

   Reageer
   • Ben wel benieuwd hoe lang deze lijst van mensen is. Kan me voorstellen dat er door de grote vraag behoorlijk veel mensen op deze lijst zijn beland. Heeft iemand daar enig zicht op?

    Reageer
    • Met de verkoop van 4-12-2020 waren er 1000 verkocht door bol, maar er konden er maar 750 uitgeleverd worden. dus 250 klanten hebben deze mail gehad, dus max 250 mensen op deze lijst.

     Reageer
     • Geloof mij maar wanneer ik zeg dat ze er meer dan 1000 hadden verkocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*