.

Nieuwe NVIDIA GeForce-kaarten krijgen Ampere-gpu en komen in 2018

Gaming

NVIDIA’s nieuwe GPU-generatie voor consumenten zou volgens het Duitse Heise de naam Ampere dragen. De site claimt dat de volgende generatie videokaarten door NVIDIA op de GPU Technology Conference 2018 worden aangekondigd, dat zal plaatsvinden van 26 tot en met 29 maart volgend jaar. De kaarten moeten de huidige Pascal-gpu’s opvolgen.

Heise is in het verleden een betrouwbare bron gebleken op het gebied van geruchten en noemt de naam ‘Ampere’ in een bericht over de kwartaalcijfers van NVIDIA. De chipontwerper kiest vaak voor de naam van een wetenschapper als interne naam en Ampere zou zeker in dat rijtje kunnen passen.

De Pascal-gpu’s zullen worden opgevolgd door de Volta-architectuur. Deze nieuwe architectuur werd dit jaar al op de GTC gepresenteerd en verscheen in 2013 voor het eerst op de roadmap van NVIDIA. De Volta-gpu wordt vooralsnog alleen gebruikt voor de Tesla V100 voor gpugpu-toepassingen zoals deep learning. Over GeForce-videokaarten voor gamers met een Volta-gpu heeft Nvidia nog niets bekendgemaakt, hoewel de naam mogelijk wordt gewijzigd naar Ampere.

De consumentenvideokaarten zullen zich waarschijnlijk minder richten op taken als deep learning. Ampere zal voor de rest gebaseerd zijn op Volta en volgens de laatste geruchten zal TSMC de chip op 12nm gaan produceren. In de afgelopen verschenen de GeForce-videokaarten altijd na de Tesla-accelerators. De Tesla P100 beschikt over een GP100-gpu, terwijl we de GTX 1080 Ti als de GP102 kennen en de GTX 1080 als de GP104. Bij reguliere fp32- en fp64-berekeningen is de GV100 van de Tesla V100 ongeveer 1,5 keer zo snel als de GP100. De prestatiewinst kan worden toegeschreven aan het hogere aantal cores en 2MB meer L2-cache.

Het is aannemelijk dat videokaarten met Ampere in de tweede helft van 2018 door NVIDIA op de markt worden gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren