.

Nieuwe Nintendo Switch komt volgend jaar

Gaming

Nintendo werkt aan een nieuwe versie van de Nintendo Switch om het verkoopmoment van het apparaat te behouden. Volgens bronnen van The Wall Street Journal verschijnt het nieuwe model in 2019. Het is nog niet exact duidelijk welke verbeteringen de Switch krijgt, maar Nintendo zou een beter scherm overwegen.

Nintendo Switch

De Switch werd in maart 2017 wereldwijd gelanceerd en verkoopt nog altijd goed, echter begint de console langzaam zijn momentum te verliezen. Het nieuws dat er een nieuwe versie in ontwikkeling is suggereert dat het bedrijf ervoor wil zorgen dat de Switch niet naar de achtergrond verdwijnt. Nintendo heeft nog geen definitief besluit genomen over de nieuwe hardware- en softwarefuncties die worden toegevoegd.

Een van de opties is de introductie van een nieuw scherm. De huidige Nintendo Switch heeft 6,1-inch lcd-scherm zonder een aantal technologie├źn die aanwezig zijn in de recentere lcd-schermen voor smartphones en tablets. Deze technologie├źn kunnen resulteren in een scherm dat lichter, dunner en energiezuiniger is. Nintendo zou overigens niet van plan zijn om de stap te maken naar de aanzienlijk duurdere oled-technologie.

Het bedrijf zou van plan zijn om de nieuwe Switch in de tweede helft van 2019 uit te brengen, mogelijk rond de zomer. Nintendo volgt daarmee het voorbeeld van Microsoft en Sony, die in de afgelopen jaren respectievelijk de Xbox One X en PlayStation 4 Pro op de markt brachten met verbeterde hardware. De vernieuwde Switch zal waarschijnlijk veel functies delen met de bestaande versie en compatibel zijn met alle Switch-games.

Nintendo heeft tot juli dit jaar 19,7 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht. Later dit jaar komt het bedrijf ook nog met Super Smash Bros. Ultimate en de verwachting is dat deze game de verkoopcijfers opnieuw een boost gaat geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren