Nieuw datalek toont Nintendo Switch-prototype uit 2014

Gaming

Nintendo lijkt opnieuw te zijn getroffen door een groot datalek, ditmaal niet gerelateerd aan oude consoles en games, maar aan de Nintendo Switch. De nieuwste datadump werd op 4chan gepubliceerd en bevat bestanden met betrekking tot de ontwikkeling van de Switch, waaronder een SDK uit 2015 en documenten over de beveiliging.

Volgens Nintendo-volger Forest of Illusion kunnen de beveiligingsmethoden die in het lek worden beschreven, niet direct worden gekoppeld aan de Switch, waardoor de nieuwe inbreuk mogelijk veel minder schadelijk voor de platformhouder. Volgens de historicus omvatten de gegevens een blik op een vroeg prototype voor Switch uit 2014, die je op de onderstaande tweet kan zien:

Een andere Twitter-gebruiker, Kaitlyn Molinas, heeft de gegevens samengevat die naar verluidt in het lek zouden zitten. Volgens Molinas tonen de documenten een vroeg prototype van de Nintendo Switch. Het beschreven systeem zou veel minder krachtig zijn dan het uiteindelijke ontwerp met een of twee schermen met een resolutie van 480p. Dit vroege prototype zat qua veel dichter bij de Nintendo 3DS met ondersteuning voor 3D-video en backwards compatibility, evenals Streetpass-, Spotpass- en Pedometer-functies.

“Dit apparaat zou video kunnen uitzenden via Miracast, wat betekent dat dit concept mogelijk zou zijn voor een draagbare console die niet op een tv kan worden aangesloten, maar in plaats daarvan draadloos video op een tv weergeeft, terwijl het apparaat nog steeds bruikbaar is, vergelijkbaar met de Wii U-gamepadโ€, aldus Molinas.

Het datalek zou ook inzicht bieden in hoe Nintendo probeerde een hacker uit de 3DS-homebrewscene in te huren, dat ging zelfs zo ver dat er een PR-plan werd opgesteld wanneer de hacker zou worden gecontracteerd en ook werd zijn woning en levensstijl in de gaten gehouden. Volgens de gelekte documenten hield Nintendo gedetailleerde gegevens bij over de 3DS-hacker in kwestie en formuleerde het Japanse bedrijf zelfs een plan om hem te overtuigen om zich bij het bedrijf aan te sluiten, onder meer door hem naar Japan te vliegen om het technische team te ontmoeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*