iOS 16 heeft ondersteuning voor Nintendo Switch Pro Controller en Joy-Cons

Gaming

De komende software-update voor iPhones, iOS 16, introduceert ondersteuning voor de Nintendo Switch Pro Controller en Joy-Cons. Op maandag presenteerde Apple zijn nieuwste update tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC), waarbij ook de eerste bèta voor ontwikkelaars beschikbaar werd gemaakt.

Ontwikkelaar Riley Testut ontdekte dat de Switch Pro Controller in de eerste bèta voor het eerst kon worden herkend. Hij probeerde ook zijn Joy-Cons uit en dit bleek eveneens zonder problemen werken. De ondersteuning werd later op Twitter bevestigd door Apple engineering manager Nat Brown, die er ook op wees dat het mogelijk was om de Joy-Con handmatig te splitsen in individuele controllers met een sneltoets. “Met beide gekoppeld, houd je de onderste knoppen (links ‘capture’, rechts ‘home’) een paar seconden ingedrukt om de Joy Cons samen te voegen tot één controller en doe je het opnieuw om ze te splitsen”, bevestigde Brown.

“Apple heeft het serieus afgemaakt met deze implementatie, dit is ongelooflijk”, zei Testut enthousiast. De indeling van de controller komt in de emulator Delta overeen met een Nintendo 64-controller, waardoor je ook je oude games kan spelen. Gamers zullen overigens nog even geduld moeten hebben, want de publieke release zal pas in september plaatsvinden.

Het is nog onbekend of andere officiële Switch-controllers ook werken in combinatie met iOS 16, zoals de NES-, SNES-, Mega Drive- en N64-controllers die door Nintendo worden verkocht. In de afgelopen jaren introduceerde Apple al ondersteuning voor de controllers van de Xbox One, Xbox Series X|S, PS4 en PlayStation 5.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*