‘Grand Theft Auto 6 speelt zich in Vice City en Zuid-Amerika’

Gaming

Volgens een nieuw gerucht zou Grand Theft Auto 6 (GTA 6) zich in twee verschillende locaties kunnen afspelen: Vice City en Zuid-Amerika. We kennen Vice City als Rockstar’s kijk op Miami, echter zullen spelers ditmaal ook enkele keren vertrekken naar Zuid-Amerika voor een aantal missies. GTA 6 wordt bij Rockstar intern aangeduid als Project Americas.

Grand Theft Auto 6

De bron van deze informatie is YouTube-kanaal The Know dat naar eigen zeggen een ‘insider’ citeert. Het is daarom moeilijk in te schatten hoe serieus we de informatie moeten nemen. The Know heeft maar liefst 1,2 miljoen YouTube-abonnees, echter raden we iedereen aan om dit nieuws voorlopig met een flinke korrel zout te nemen.

Het verhaal in Grand Theft Auto 6 zou voor het eerst draaien om een vrouwelijk hoofdpersoon, waarbij het onduidelijk is of er net als in GTA 5 door spelers gewisseld kan worden tussen meerdere personages. Gamers zullen bovendien nog even geduld moeten hebben. GTA 6 staat namelijk gepland om in 2022 te worden uitgebracht. Mocht dat kloppen, dan zal het waarschijnlijk een van de laatste games worden voor de PlayStation 4 en Xbox One, terwijl GTA 6 ongetwijfeld ook verschijnt voor de volgende generatie consoles.

In de tussentijd komt uitgever Take-Two ook nog met het langverwachte Red Dead Redemption 2 voor de PlayStation 4 en Xbox One. Deze GTA-achtige western-game verschijnt op 26 oktober 2018. Red Dead Redemption 2 had oorspronkelijk in het najaar van 2017 moeten verschijnen, echter werd de game enkele maanden voor de release uitgesteld naar het voorjaar van 2018. Het opnieuw uitstellen van de game geeft Rockstar extra tijd om het spel te verbeteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*