‘Gran Turismo krijgt ray tracing, mogelijk voor PlayStation 5’

Gaming

De PlayStation 5 wordt naar verluidt in 2020 op de markt gebracht, maar er is nog relatief weinig bekend over de specificaties van de nieuwe console. Gran Turismo-ontwikkelaar Polyphony Digital heeft ons echter mogelijk een idee gegeven wat we op het grafische vlak van de volgende generatie consoles kunnen verwachten. Het team blijkt namelijk te werken aan een nieuwe engine voor Gran Turismo 7.

PlayStation 5

Op SIGGRAPH 2018 in Azië toonde de ontwikkelaar een verbeterde engine om de game er grafisch mooier uit te laten zien dan Gran Turismo Sport, waarbij alle mogelijkheden worden verkend om de game nog realistischer te maken. De nieuwe engine zou ook gebruikmaken van ray tracing. Deze technologie wordt toegepast voor het creëren van realistische belichting, echter vereist ray tracing erg veel rekenkracht. Nvidia maakte ray tracing in 2018 beschikbaar voor consumenten met de RTX 20-serie, hoewel de duurste kaarten voor meer dan 1000 euro worden verkocht. Het valt daardoor nog maar te bezien of de technologie daadwerkelijk aanwezig zal zijn op de PlayStation 5.

Het is overigens niet waarschijnlijk dat Gran Turismo 7 binnenkort wordt uitgebracht. Er wordt zelfs gespeculeerd dat de game vanwege de implementatie van de nieuwe engine niet voor deze generatie PlayStation 4-consoles verschijnt. Volgens eerdere geruchten is Sony van plan om de PlayStation 5 in de tweede helft van 2019 te onthullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*