Gaming en Siri belangrijkste features van nieuwe Apple TV

Gaming

apple tv 2015De volledig vernieuwde Apple TV (2015) wordt volgende week woensdag (9 september) naast de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aangekondigd, en volgens de website 9to5Mac is gaming een belangrijk onderdeel van de mediaspeler. Bronnen waarmee de site heeft gesproken zeggen dat de Apple TV (2015) ondersteuning biedt voor Bluetooth game controllers, die te vergelijken zijn met de controllers van bijvoorbeeld de Xbox One of PlayStation 4.

Apple TV (2015) gaming en Siri

Uit het artikel blijkt verder dat de Apple TV drukgevoelige knoppen gaat ondersteunen, joysticks en motion-control. Het is waarschijnlijk dat deze controllers door derde-partijen worden gemaakt in plaats van Apple. Overigens is de motion-control feature niet te vergelijken met dat van een Wii Remote controller op de Nintendo Wii, denk meer aan de manier waarop je de iPhone en iPad moet kantelen bij het spelen van bepaalde games. Door de Apple TV afstandsbediening of een controller te kantelen kun je bijvoorbeeld sturen in een racegame, maar het is niet mogelijk om een virtueel wapen te richten op het scherm.

[sc:inpost-tekst ]

De website publiceerde ook nog enkele details over de nieuwe afstandsbediening van de Apple TV (2015). Volgens 9to5Mac bestaat de afstandsbediening uit een touchpad, een thuisknop en een knop voor Siri, waarna je met je stem kan zoeken. De zoekfunctie schijnt bijna universeel te zijn, maar onduidelijk is nog of het alleen mogelijk is om Siri te gebruiken om naar content te zoeken op de Apple TV of dat de virtuele assitent ook diensten, apps of films kan aanraden. Verder wordt er gebruik gemaakt van verwisselbare batterijen in plaats van een oplaadbare accu.

Naast de ondersteuning voor Siri, een App Store, een nieuwe afstandsbediening zal de Apple TV (2015) ook beschikken over een snellere Apple A8 met Wi-Fi 802.11ac en Bluetooth 4.2 connectiviteit plus een vernieuwde gebruikersinterface met iOS 9 als de basis van het besturingssysteem. De nieuwe Apple TV moet in oktober in de winkels liggen en zou €149 of €199 gaan kosten.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*