.

Gamedienst Steam stopt met bitcoin als betaaloptie

Gaming

De populaire gamedienst Steam heeft vandaag bekendgemaakt dat bitcoins niet langer als een betaalmethode wordt aangeboden. Het bedrijf geeft aan dat de bitcoin te veel in waarde fluctueert, waardoor de prijzen voor games van dag tot dag te veel verschillen. De enorme wisselingen hebben er ook voor gezorgd dat de transactiekosten in de afgelopen periode flink zijn gestegen.

Bitcoin niet langer beschikbaar in Steam

Steam betaalde ten tijde van introductie van de betaaloptie slechts 20 dollarcent voor het verwerken van een betaling in bitcoin, maar dat is enkele dagen geleden opgelopen tot maar liefst 20 dollar. Valve heeft daarom besloten om de digitale munt niet langer te ondersteunen. Het bedrijf achter Steam heeft namelijk geen controle over het bedrag van de vergoeding. Deze transactiekosten zorgen ervoor dat games veel duurder worden bij het betalen met bitcoin. Daarnaast veroorzaken de hoge transactiekosten nog grotere problemen wanneer de waarde van de bitcoin drastisch daalt.

bitcoin steam

De snel wisselende waarde van bitcoins speelt volgens Valve ook een belangrijke rol in de beslissing om te stoppen met bitcoin. Tijdens het afronden van een transactie draagt de klant een deel van een bitcoin over voor de kosten van de game en een bedrag voor de transactiekosten die in rekening worden gebracht door het bitcoin-netwerk. De waarde van de bitcoin wordt slechts voor een bepaalde periode gegarandeerd, wanneer de transactie niet op tijd wordt afgerond, kan de hoeveelheid bitcoin die nodig is om de transactie te dekken alweer aanzienlijk zijn veranderd.

Steam biedt normaal een terugbetaling aan of vraagt de gebruiker om een groter deel van de bitcoin over te maken om het resterende bedrag te betalen. In beide gevallen wordt de gebruiker geconfronteerd met de hoge transactiekosten van het netwerk. In het afgelopen jaar heeft Valve gezien dat deze situatie zich steeds vaker begon voor te doen en vanwege de transactiekosten is het in de meeste gevallen niet mogelijk om het bedrag terug te betalen of om de klant te vragen om het ontbrekende saldo toe te voegen.

Valve zegt dat het de bitcoin als betaaloptie zal blijven evalueren. Het bedrijf voegde anderhalf jaar geleden de optie toe om games via Steam af te rekenen in bitcoins. Dat gebeurde destijds via betaalprovider Bitpay, die de prijzen van games automatisch omrekende. De waarde van de bitcoin is in de afgelopen maanden gigantisch gestegen. Waar een enkele bitcoin aan het begin van het jaar nog 1000 euro kostte, daar is de waarde nu opgelopen naar maar liefst 13.000 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren