Foto’s tonen PlayStation Classic naast het origineel

Gaming

Sony kondigde gisteren onverwachts de PlayStation Classic aan en de console is vanaf 3 december te koop en nu beschikbaar voor pre-order. De miniversie van de originele PlayStation werd daarnaast ook nog getoond op de Tokyo Game Show. Polygon publiceerde enkele afbeelding van de console naast de originele PlayStation.

PlayStation Classic

Het verschil tussen de twee consoles is goed zichtbaar. Volgens Sony is de PlayStation Classic 45 procent kleiner dan het originele systeem. Verder komt de miniconsole met twee originele PlayStation-controllers, helaas zonder analoge sticks, voor lokale multiplayer. Op de console zijn twintig games vooraf geïnstalleerd, waaronder Final Fantasy 7, Jumping Flash, R4: Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms. Sony maakt in de komende periode de overige games bekend.

De PlayStation Classic naast het origineel | Via Polygon

In de doos vinden we ook nog een HDMI-kabel om een verbinding te maken met de televisie. De maximale resolutie van de PlayStation Classic is 1280 x 720 pixels. Overigens wordt er alleen een USB-kabel meegeleverd en geen USB AC-adapter (apart verkrijgbaar, hoewel je vrijwel alle telefoonopladers kan gebruiken).

De PlayStation Classic wordt in Nederland op 3 december uitgebracht, 24 jaar na de release van de originele console in Japan. Mocht je er zeker van willen zijn dat je de miniconsole op de dag van release ontvangt, dan kun je een pre-order plaatsen bij Bol.comMediaMarktCoolblueWehkamp en NedGame. We verwachten namelijk dat de vraag het aanbod zal overtreffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*