FIFA 17 krijgt Frostbite-engine en verschijnt eind september

Een verrassing kunnen we het nog moeilijk noemen, maar ook dit jaar verschijnt er een nieuwe FIFA-game. Electronic Arts heeft FIFA 17 afgelopen maandag officieel aangekondigd, echter is er nog weinig informatie vrijgegeven afgezien van het feit dat er is gekozen voor een nieuwe engine.

FIFA 17 met Frostbite

FIFA 17 wordt namelijk aangedreven door de Frostbite-engine, en dit is dezelfde engine die door Electronic Arts ook is gebruikt voor een groot aantal andere games zoals Battlefield 1, Mirror’s Edge, Need for Speed, Dragon Age en Star Wars Battlefront. In voorgaande jaren maakten de sportgames van EA gebruik van de Ignite-engine, die dit jaar alleen nog wordt ingezet voor Xbox 360 en PlayStation 3. In de afgelopen jaren heeft EA hard gewerkt om al zijn games over te zetten naar Frostbite.

Het is nog onbekend wat voor effect deze verandering zal hebben op FIFA 17, maar we vermoeden dat we een flinke grafische upgrade mogen verwacht. In het persbericht belooft EA dat de Frostbite-engine spelers meeneemt naar een authentieke, true-to-life voetbalwereld, waarin fans worden geïntroduceerd aan personages vol diepgang en emotie.

“Frostbite opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor de FIFA-franchise en de fans”, zegt uitvoerend producent David Rutter. “We zijn nog nooit zo enthousiast geweest over de toekomst van voetbal en de ervaringen die we gaan leveren in FIFA 17.”

Om de bewegingen in de game zo realistisch mogelijk te maken werkt FIFA 17 ook samen met een aantal bekende voetballers: James Rodriguez van Real Madrid, Anthony Martial van Manchester United, Eden Hazard van Chelsea en Marco Reus van Borussia Dortmund. Deze spelers worden ook aangeboden als huurspelers in FIFA 17 Ultimate Team wanneer je besluit om een pre-order voor FIFA 17 te plaatsen.

FIFA 17 wordt op 29 september uitgebracht voor de pc, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation 4. De versie met de Frostbite-engine is echter alleen beschikbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc, voor de overige versies wordt opnieuw de Ignite-engine gebruikt. Leden van EA of Origin Access krijgen zoals gebruikelijk eerder toegang tot de game. Daarnaast wordt er opnieuw een Super Deluxe Edition van de game uitgebracht met in totaal 40 FIFA Ultimate Team Jumbo Premium Gold Packs en een hoop andere content voor FUT.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*