FIFA 16: Alles wat je moet weten over de release

Gaming

FIFA 16 wordt aankomende donderdag eindelijk uitgebracht en deze nieuwe editie van de populairste voetbalgame van dit moment bevat weer enkele nieuwe features, een nog groter aantal competities en teams en ook is er dit jaar meer geluisterd naar de wensen van de community. Verder zijn er maar liefst 78 stadions om in te spelen, waarvan er 50 gebaseerd zijn op echte locaties, waaronder beruchte locaties als Anfield, Camp Nou, Bernabeu en ga zo maar door. FIFA 16 moet je nog meer het gevoel geven dat je live bij de wedstrijd aanwezig bent.

Als echte FIFA 16 fan heb je in de afgelopen maanden ongetwijfeld al een hoop gelezen over de nieuwe game, desondanks hebben we nog enkele belangrijke details voor je op een rij gezet die je moet weten wanneer je twijfelt op de game aan te schaffen.

[sc:inpost-tekst ]

FIFA 16

FIFA 16 Ultimate Team Draft

Natuurlijk is het leuk om met je favoriete team online wedstrijden te spelen, maar na verloop van tijd wil je misschien iets meer, zoals bijvoorbeeld je eigen club oprichten in FIFA Ultimate Team. Dit jaar is daar nog een nieuwe manier van spelen aan toegevoegd: Ultimate Team Draft. Je moet in deze modus voor iedere positie een speler selecteren uit een aanbod van vijf willekeurige spelers, ieder met zijn eigen voor- en nadelen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de chemie tussen de verschillende spelers, zoals de nationaliteit, het land waarin ze actief zijn en de club waar ze spelen. Ieder element heeft effect op de beoordeling van jouw FIFA 16 Ultimate Team. Als manager van een FIFA 16 team is het de bedoeling om de vaardigheden van je spelers te verbeteren in training. Je kan bijvoorbeeld een verdediger beter maken door ze te trainen op 1-tegen-1 situaties of de focus van de training richten op de dribbelvaardigheden van de aanvallers.

FIFA 16 Ultimate Team Draft is speelbaar voor 15.000 coins, 300 FIFA punten of 1 Draft token – deze tokens kunnen worden gevonden in de FIFA 16 Ultimate Team pakketten. Na de ‘betaling’ kun je deelnemen in een serie van vier wedstrijden die je online of oflline kan spelen. Hoe je verder je komt, des te meer punten, packs en coins je zal verdienen. Win er vier op een rij en je krijgt de beste beloning.

Vrouwenvoetbal

Voor de allereerste keer is er in FIFA 16 ook vrouwenvoetbal aanwezig, helaas nog niet met de Nederlandse vrouwen. Complete competities zijn nog niet speelbaar, want de modus richt zich momenteel alleen nog op internationale vrouwenvoetbal. De vrouwelijke teams kunnen worden gebruikt voor vriendschappelijke wedstrijden, offline toernooien en vriendschappelijke online wedstrijden. Op deze pagina zijn alle teams, competities, landen en vrouwenteams te vinden die in FIFA 16 aanwezig zijn.

Muziek

Net als voorgaande jaren heeft EA Sports ook dit jaar gekozen voor een lange lijst van catchy tunes. We zouden hier natuurlijk een hele lijst kunnen plaatsen met alle nummers die in FIFA 16 worden afgespeeld, maar je kan ook de volledige FIFA 16 soundtrack luisteren via deze YouTube afspeellijst.

fifa-16-already-way

FIFA 16 en FIFA 16 Deluxe

EA Sports brengt dit jaar twee verschillende versies van FIFA 16 uit; een reguliere uitvoering en een Deluxe versie. FIFA 16 Deluxe is bij de lancering 20 euro duurder dan de normale versie, maar wanneer je doorgaans veel geld uitgeeft aan FIFA Ultimate Team, dan is dit mogelijk toch de meest voordelige optie voor je.

Het Deluxe-pakket bestaat namelijk uit 40 FIFA 16 Ultimate Team Premium Goud-pakketten, waarvan je er 20 weken lang 2 per week van krijgt (waarde van maximaal €60). Ook mag je Lionel Messi voor 5 wedstrijden gebruiken, krijg je 1 FIFA Ultimate Team-leenspelers en twee gloednieuwe vreugdedansen; de “KO” en de “Bailandorobot”. De standaard versie van FIFA 16 bevat deze extra’s niet, wel krijg je 15 Goud-pakketten (15 weken lang één Goud-pakket per week).

Wanneer je één van de twee bovenstaande versies reserveert bij Bol.com, dan ontvang je ook nog eens kosteloos 4 weken lang het magazine Voetbal International in huis, dit abonnement stopt automatisch.

Eerder spelen

Gamers die beschikken over een Xbox One kunnen FIFA 16 al uitproberen via het EA Access programma. Daarnaast heeft Microsoft ook een Xbox One + FIFA 16 bundel uitgebracht die per direct leverbaar en speelbaar is, zodat je al enkele dagen voor de release FIFA 16 kan spelen op de console. Deze bundel is ook beschikbaar in combinatie met een PlayStation 4, echter wordt deze pas op releasedatum geleverd. Beide consoles komen overigens met een downloadcode en niet met de fysieke game.

[sc:adsense-tekst ]

1 Reactie

  1. Hoe kun je die 15 pakketten krijgen want ik heb de standard editing gepreorderd

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*