.

Fallout 76 krijgt mogelijk crossplay na de lancering

Gaming

Enkele maanden geleden zei Bethesda-topman Todd Howard dat hij crossplay graag zou willen ondersteunen met Fallout 76. Op dat moment had Sony echter nog geen plannen om zijn platform open te stellen voor andere diensten, echter veranderde dit beleid onlangs vanwege de kritiek die het bedrijf ontving. Het Japanse bedrijf maakte vorige maand bekend dat het crossplay voor Fortnite zal toestaan, terwijl andere games op een later moment zullen volgen. Bethesda maakte niet veel later bekend dat deze beleidsverandering te laat komt voor Fallout 76, maar volgens Pete Hines is het niet ondenkbaar dat deze optie met een update na de lancering alsnog wordt toegevoegd.

Fallout 76

Cross-play maakt online gaming mogelijk tussen verschillende systemen. Mocht Fallout 76 de functie gaan ondersteunen, dan kunnen Xbox One- en PlayStation 4-gebruikers samenspelen of het tegen elkaar opnemen. Ondanks de aankondiging van Sony bracht Bethesda naar buiten dat de functie niet langer werd overwogen. Hines heeft deze verklaring nu verduidelijkt en zegt dat het alleen betrekking had op de ondersteuning van crossplay bij de lancering van Fallout 76.

Via een tweet maakte hij bekend dat er geen enkel aspect van Fallout 76 is dat niet compatibel is met crossplay. Het zou dus kunnen zijn dat crossplay relatief eenvoudig is te implementeren als Sony de studio het groene licht geeft. Dat zal desondanks pas na de lancering van Fallout 76 gebeuren.

“We hebben niet gewerkt aan een functie die niet op alle systemen zou werken. Dus we hebben het opzij gelegd om aan andere dingen te werken. Nu die informatie is veranderd zullen we ernaar kijken, maar niet nu er nog slechts 6 weken tot de lancering zijn te gaan. Het zal moeten wachten voordat iemand de tijd heeft om ernaar te bekijken”, aldus Hines op Twitter.

Bethesda brengt Fallout 76 op 14 november uit voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De pc-versie verschijnt alleen voor Bethesda’s Launcher en niet voor Steam. Daarnaast verschijnt er ook nog een speciale Fallout 76 Armor Edition, echter is deze limited edition alleen nog beschikbaar voor de pc. De reguliere versie met toegang tot de bèta, die op 23 oktober start, is verkrijgbaar bij Bol.com, Coolblue, MediaMarkt of Wehkamp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren