Fail0verflow hackt PlayStation 4 en draait Linux-kernel

Gaming

De beruchte hackersgroep fail0verflow is erin geslaagd om een Linux-kernel op de PlayStation 4 te draaien. Tijdens de 32ste Chaos Computer Conference in Duitsland liet de groep de allereerste low-level hack voor de PlayStation 4 op video zien.

PlayStation 4 jailbreak

Naast het omzeilen van de beveiliging van de PlayStation 4 heeft fail0verflow ook een aangepaste versie van Linux voor de console geschreven, en deze versie van Linux is ook publiekelijk beschikbaar via de github pagina van de groep, hoewel de benodigde jailbreak niet in de code zit verwerkt. De hack maakt gebruik van een kwetsbaarheid in WebKit, echter is dit momenteel alleen mogelijk met Sony Orbis 1.76, het besturingssysteem van de PlayStation 4. De huidige firmware (Orbis 3.11) is al gepatcht en kan dus niet worden gebruikt in combinatie met de hack van fail0verflow.

In de video zien we hoe de hack op de PlayStation 4 wordt uitgevoerd en hoe Linux op de console wordt ingeladen. We zien dat het merendeel van de features al werken, waaronder Ethernet, de HDMI-encoder, Wi-Fi, Bluetooth en de S/PDIF-uitgang. Er wordt momenteel gewerkt aan 3D-versnelling, USB, USB-HDD en audio over HDMI, terwijl SATA AHCI (Blu-Ray) nog getest moet worden. Om Sony nog wat verder dwars te zitten werd er ook nog een aangepaste versie van Pokémon Emerald afgespeeld, waarvan de naam gewijzigd was in Pokémon PlayStation Version.

Fail0verflow is een welbekende naam in de hacking scene en de groep heeft al meerdere hacks voor verschillende consoles gepubliceerd. De groep toonde eerder al vergelijkbare hacks voor de Nintendo Wii, Nintendo Wii U en de PlayStation 3.

De PlayStation 4 is inmiddels twee jaar beschikbaar en het is voor het eerst dat hackers op deze wijze de beveiliging hebben weten te omzeilen. De groep zegt in de video onder de indruk te zijn van de PlayStation 4 architectuur: “De Marvel ingenieurs die de south-bridge hebben ontworpen hebben echt goed spul gerookt.”

Nog niet in het bezit van een PlayStation 4? De 1TB-versie met 2 controllers is nu in de aanbieding bij de Media Markt voor 379 euro.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*