Exclusive Raid Battles in Pokémon Go negatief ontvangen

Gaming

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic introduceerde eerder deze week Exclusive Raid Battles om de Legendary Pokémon Mewtwo en andere Pokémon te vangen, maar de nieuwe functie is door de community allesbehalve positie ontvangen. In juni voegde Niantic Raid Battles toe aan de game, een modus waarbij spelers moeten samenwerken om een krachtige Pokémon te verslaan, waarna de mogelijkheid wordt geboden om de Pokémon te vangen.

Vorige maand kwam daar een nieuw aspect bij toen de eerste Legendary Pokémon aan het spel werd toegevoegd. De vier Legendary Pokémon zijn namelijk alleen te vinden in Legendary Raids. Raids worden ingedeeld in vijf verschillende levels: een level 1 Raid kan resulteren in de vangst van een relatief zwakke Pokémon, terwijl een level 5 Raid het mogelijk maakt om een Legendary Pokémon te vangen. Houd er echter rekening mee dat Raids voor een beperkte tijd beschikbaar zijn. Daarnaast zijn Raids alleen beschikbaar bij een select aantal Gyms voor trainers die hoger zijn dan level 5.

Het grootste probleem van de Raid Battles is dat niet iedereen dezelfde kansen heeft, want voor spelers in afgelegen gebieden is het simpelweg een stuk lastiger om een acceptabel team samen te stellen en een level 5 Raid te vinden. Maar Niantic maakt het met de introductie van Exclusive Raid Battles nog moeilijker voor deze spelers.

Exclusive Raid Battles zijn vergelijkbaar met bestaande Raid Battles, echter zijn er een aantal belangrijke verschillen. Deze Raid Battles zullen namelijk periodiek verschijnen bij Gyms over de hele wereld; in tegenstelling tot bestaande Raid Battles, worden Trainers uitgenodigd om deel te nemen aan een Exclusive Raid Battle. Om een uitnodiging te ontvangen, moeten Trainers recentelijk een Raid Battle succesvol hebben afgesloten door een Raid Boss te verslaan in de Gym waarde Exclusive Raid Battle plaatsvindt. De uitnodiging bevat een tijd wanneer Exclusive Raid zal plaatsvinden, waardoor spelers voldoende tijd hebben om andere Trainers te vinden voordat ze het gevecht met de krachtige Raid Boss aangaan.

Op Reddit werd sindsdien kritiek geuit op de recente beslissingen van Niantic. “Deze Pokémon komen en gaan en we weten niet wanneer ze weer beschikbaar worden. Zelfs als ze er zijn, zullen er dan voldoende mensen zijn die willen deelnamen aan een team om het gevecht aan te gaan in een Raid Battle? Ik kan me niet voorstellen hoeveel mensen geïnteresseerd in een Raid totdat ik er ben en twee uur lang moet proberen om voorbijgangers te overtuigen om Pokémon Go te gaan spelen, zodat we de Pokémon kunnen verslaan en kans krijgen om het monster te vangen”, aldus Reddit-gebruiker LuperMattroid.

Raid Battles worden ook uitgebreid besproken op andere Pokémon-subreddits, zoals The Silph Road, waar spelers klagen over het feit dat Pokémon Go steeds meer tijd in beslag is gaan nemen en er niet leuker op is geworden. De Battles worden vooral gezien als een verplichting en een stressvolle aangelegenheid die op geen enkel moment leuk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*