Eerste Sony PlayStation VR unboxing video’s verschijnen online

Gaming Virtual Reality

De lang verwachte Sony PlayStation VR wordt op 13 oktober in Nederland op de markt gebracht, een kleine 2 ½ jaar nadat de virtual reality headset werd geïntroduceerd als Project Morpheus. Verschillende buitenlandse sites hebben de futuristisch uitziende bril ontvangen en laten ons zien waar het gehele pakket uit bestaan.

PlayStation VR unboxing

Aan de voorkant zien we het strakke design met een enkele knop onder de lenzen. De knop, eveneens als een extra knop aan de achterzijde, kan worden gebruikt om de pasvorm aan te passen, zodat de band en de afstand van gezicht naar lens comfortabel rust op je hoofd. De PlayStation VR is licht en past goed om je hoofd en rust niet op je neus, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een dichtgeknepen gevoel.

Sony heeft in plaats daarvan gekozen voor een koepelvormige hoofdsteun aan de voorkant en dat is waar je het grootste deel van de druk voelt. Overigens is druk waarschijnlijk een te sterk woord, want de PlayStation VR zit volgens de verschillende uiterst comfortabel.

Binnenin de headset zijn twee lenzen te vinden met daarachter twee 1080p-oledschermen, één voor elk oog, waarmee de vr-ervaring wordt gecreëerd. Het ‘masker’ met de lenzen is voorzien van een rubberachtig materiaal om licht buiten te houden. Wanneer je de PlayStation VR goed passend hebt gemaakt is het helemaal donker, terwijl de bril goed ademt en comfortabel blijft zitten.

Heel veel kabels

Het grootste nadeel van de PlayStation VR en de overige vr-headsets is de hoeveelheid kabels. Er is een enkele kabel om de headset met de meegeleverde processor unit te verbinden, een soort van mini-PlayStation met hdmi-poorten voor elk van de twee lenzen. Aan de achterzijde vinden we een aansluiting voor de stroomadapter, een usb-kabel om de box aan te sluiten op de PlayStation 4 en twee extra hdmi-poorten, waarvan er één naar de console gaat en de ander naar de televisie voor het geval je een tweede scherm wilt gebruiken. Daarnaast is de headset ook nog voorzien van een 3,5mm-koptelefoonaansluiting.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com 13 oktober 2016 €399,-
Media Markt 13 oktober 2016 €399,-
Coolblue 13 oktober 2016 €399,-

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*