De mogelijkheden van augmented reality in Pokémon Go

Gaming

Pokémon Go is Nintendo’s nieuwste game voor mobiele apparaten en het is een titel waar vele Pokémon fans al jaren op wachten. De game gaat gebruik maken van augmented reality, waardoor je Pokémon in de echte wereld kan spelen. Nintendo brengt Pokémon Go in 2016 uit voor iOS en Android. De game zal gratis zijn te downloaden, echter zullen er ongetwijfeld de nodige in-app aankopen beschikbaar zijn.

Gamers kunnen straks Pokémon vangen, trainen, volgen en battles uitvechten in de echte wereld. De game krijgt ook een Bluetooth wearable genaamd Pokémon Plus die oplicht en vibreert wanneer er een Pokémon in de buurt is. Maar wat kan augmented reality betekenen voor de Pokémon franchise? Wij zetten enkele mogelijkheden voor je op een rijtje.

[sc:inpost-tekst ]

Pokémon Go

Evenementen

Doordat Pokémon Go zich in de echte wereld afspeelt ligt het in de lijn der verwachtingen dat Nintendo ook evenementen gaat organiseren waar honderden gamers battle kunnen uitvechten op speciale locaties. In de trailer zien we honderden spelers die in Times Square een battle uitvechten met Mewtwo. Tijdens deze evenementen zijn er mogelijk ook zogeheten Pokémon Centres waar spelers accessoires kunnen kopen, hun telefoons kunnen opladen en de strategie kunnen bespreken. Laten we in ieder geval hopen dat Nintendo Nederland en België niet gaat vergeten.

Missies

Ingress heeft al aangetoond dat Niantic beschikt over de tools en creativiteit om complexe missies te maken. Door de echte wereld te combineren met die van Pokémon zijn er veel dingen mogelijk. Het bedrijf demonstreerde in voorgaande jaren al dat het met augmented reality missies kan maken waarbij je een tour door een stad krijgt en bezienswaardigheden helemaal in Pokémon-stijl worden weergegeven, en dat terwijl je aan het gamen bent. Pokémon Go lijkt dan ook de ideale game te worden om uit je luie stoel te komen. De missies kunnen bijvoorbeeld als doel hebben om aan de andere kant van de stad een Pokémon te vangen, terwijl je in de tussentijd ook nog nieuwe opdrachten meekrijgt op locaties die op je route liggen. Om een idee te krijgen van alle augmented reality mogelijkheden raden we je aan om de onderstaande video te bekijken.

Samenwerken

Pokémon wordt normaal gesproken gespeeld door individuelen, maar dat is iets waar ontwikkelaar Niantic een einde aan wil gaan maken. De ontwikkelaar heeft al games gemaakt waarbij twee teams over het internet battles uitvechten. Dit soort gameplay is ook iets wat Nintendo naar Pokémon gaat brengen. Het zal natuurlijk geweldig zijn om voor je land, stad of clan uit te mogen komen, vooral wanneer je dit ook nog eens kan doen in de echte wereld waarbij je je tegenstander direct kan ontmoeten.

Accessoires

Nintendo heeft de Pokémon Go Plus wearable al aangekondigd en hiermee kun je met een druk op de knop een Pokémon vangen. De wearable kan het best worden gezien als een Pokéball – het heeft zelfs dezelfde vorm – in de echte wereld. Wij verwachten dat dit overigens slechts het begin is, want de Amiibo’s van Nintendo hebben inmiddels laten zien hoe populair dit soort producten zijn in combinatie met exclusieve in-game content. In 2016 komt Nintendo met nieuwe accessoires voor Pokémon Go, waaronder speciale Amiibo’s voor nieuwe exclusieve content.

Pokémon upgrades

Ontwikkelaar Niantic stelt Pokémon Go gamers naar alle waarschijnlijkheid ook in staat om hun Pokémon te modden. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van je schepsel door wapens toe te voegen, het schild te veranderen en het veranderen van andere eigenschappen. Om je Pokémon te verbeteren zal je wel geld moeten uitgeven, want door de ondersteuning voor in-app aankopen krijgt ieder stukje extra content ook een prijs.

Doelen

In Pokémon Go kun je als speler een steeds hoger lever bereiken door meer ervaring te vergaren. Denk bijvoorbeeld aan trofeeën of badges die je kan verdienen voor het lopen van een bepaalde afstand of het hacken van een portal. De mogelijkheden zijn eindeloos voor een game als Pokémon Go en ook zorgt dit er automatisch voor dat je als speler altijd een doel hebt om naar toe te werken.

Conclusie

Er zijn door Nintendo en Niantic nog weinig details naar buiten gebracht over Pokémon Go, maar gezien de voorgaande game, Ingress, hebben we wel een goed idee wat we in 2016 kunnen verwachten van deze nieuwe Pokémon game. Het enige waar we ons enigszins zorgen om maken zijn de in-app aankopen, want in de afgelopen jaren is gebleken dat ontwikkelaars het lastig vinden om een goede balans te vinden tussen het gratis spelen en het aanschaffen van extra content. Het goede nieuws is dat Nintendo Pokémon game director Junichi Masuda op het project heeft gezet om de kwaliteit van de game te garanderen.

In 2016 verschijnt Pokémon Go voor iOS en Android, later dit jaar gaat er ook nog een gesloten bèta van start. Wat verwachten jullie van Pokémon Go? Laat het ons weten in de reacties.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*