‘Cyberpunk 2077 verschijnt mogelijk ook voor PlayStation 5’

Gaming

We weten nog steeds niet veel over Cyberpunk 2077 en het enige wat uitgever CD Projekt Red tot op heden heeft uitgebracht is een filmische trailer in 2013. Tijdens de presentatie van de financiële resultaten gaf president Adam Kiciński niet veel prijs over de game. Hij gaf desondanks wel aan dat het bedrijf een game wil maken die werkt op de huidige en de volgende generatie hardware, zoals de PlayStation 5 en de volgende Xbox.

Cyberpunk 2077

“De volgende generatie is nog niet aangekondigd, dus we kunnen alleen maar speculeren”, zei Kiciński toen hem werd gevraagd of Cyberpunk 2077 voor beide generaties verschijnt. “Qua technologie is Cyberpunk zeer geavanceerd. Onze technologie is klaar om optimaal gebruik te maken van toekomstige generaties. De game is zo ontwikkeld dat het gebruik kan maken van toekomstige, zeer krachtige hardware, maar ik kan hierover niet niet meer zeggen, omdat de volgende generatie consoles nog niet zijn aangekondigd.”

Het is in ieder geval duidelijk dat CD Project Red op dit moment niet naar de Nintendo Switch kijkt als een potentieel ontwikkelingsplatform. De belangrijkste games van het bedrijf richten zich op de krachtigste apparaten die beschikbaar zijn, zoals high-end pc’s en consoles, hoewel Kiciński zei dat CDPR zal zien wat de toekomst brengt.

Over een mogelijk potentiële multiplayermodus voor Cyberpunk 2077 kon de topman nog weinig zeggen. Volgens Kiciński wordt alles overwogen. Hij benadrukte dat Cyberpunk in ieder geval een spel wordt met een singleplayer-campagne en dat er geen gebruik zal worden gemaakt van microtransacties. Op de vraag wanneer er meer informatie over Cyberpunk 2077 verschijnt, weigerde Kiciński te reageren. “Ik kan de aankondiging niet aankondigen”, antwoordde Kiciński toen hem werd gevraagd of de game op de E3 2018 wordt getoond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*