‘Bully 2 is Rockstar’s volgende game na Red Dead Redemption 2′

Gaming

Fans van ontwikkelaar Rockstar Games kunnen dit jaar uitkijken naar de komst van Red Dead Redemption 2, maar er wordt ook al volop gespeculeerd over de plannen van de ontwikkelaar na de release van de game. Het ligt voor de hand dat de ontwikkeling van de volgende GTA-game al is gestart, echter gaan er ook geruchten dat er eindelijk een vervolg op Bully komt.

Bully 2

Bully speelde zich af in het fictieve stadje Bullworth en volgt een student die op school te maken krijgt met verschillende groepen. De open wereld laat de speler vrij rondlopen door de stad en je kan je verplaatsen op een skateboard, scooter, fiets of een skelter. De gameplay is vergelijkbaar met Grand Theft Auto, maar dan zonder drugsbaronnen, huurmoordenaars en gestolen auto’s.

Bully 2

Vermeende concept art van Bully 2.

Een gebruiker op GTAForums.com, die zichzelf omschrijft als een ‘incidentele Rockstar-insider’, claimt dat Bully 2 inderdaad in ontwikkeling is en dat het de volgende game is na Red Dead Redemption 2. Volgens een ander forumlid wordt er al geruime tijd gewerkt aan Bully 2, maar heeft het project verschillende keren stilgelegen om zich te concentreren op May Payne 3 en Grand Theft Auto V.

“Ik hoorde van de bron dichtbij Rockstar Games dat ze een een werkend prototype van Bully 2 hebben, maar het is onbekend op welke engine de game draait. Ik ben ervan overtuigd dat het zal worden uitgebracht na Red Dead Redemption 2”, aldus een gebruiker van het forum. Hoe serieus we de geruchten moeten nemen is overigens nog maar de vraag. We hebben al meerdere keren verhalen zien verschijnen over de komst van een nieuwe Bully-game, echter is er van een officiële bevestiging nooit sprake geweest. Het gebruikelijke korreltje zou blijft hier dan ook zeker van toepassing.

Bully werd in 2005 uitgebracht voor de PlayStation 2, terwijl de Xbox-versie werd geannuleerd. In 2008 bracht Rockstar de game alsnog naar de Wii en Xbox 360. In de latere jaren kwam Bully ook nog naar de PlayStation 4, Xbox One, Windows, Android en iOS.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*