Battlefield 1 krijgt in december nieuwe gratis map

Gaming

De hype voor Battlefield 1 is echt. De open bèta werd eerder deze maand door maar liefst 13,2 miljoen gamers uitgeprobeerd, waarmee het de meest gespeelde bèta is in de geschiedenis van uitgever EA. Daarnaast bracht ontwikkelaar DICE meer informatie naar buiten over toekomstige dlc.

Battlefield 1: Giant’s Shadow

Dat is enigszins opmerkelijk, want Battlefield 1 wordt pas op 21 oktober gelanceerd op de Xbox One, PlayStation 4 en pc. DICE deelde details van een nieuwe map, Giant’s Shadow genaamd, die in december wordt vrijgegeven. Volgens de website gooit Giant’s Shadow spelers rechtstreeks in de slag aan de Selle, die plaatvond in de herfst van 1918 in Frankrijk. De naam is een verwijzing naar het enorme luchtschip dat crashte op het veld tijdens de strijd.

“De Britse troepen zijn door de Hindenburglinie gebroken en zijn nu op weg naar een belangrijk spoorwegcentrum”, aldus de officiële Battlefield-site. “Er vinden felle infanterie- en tankgevechten plaats op de open grond en rivieroevers naast het spoortraject tussen Cateu en Wassigny, waar een gepantserde trein het tij nog steeds kan keren.” Uit de beschrijving van de map blijkt dat de dlc opnieuw een gepantserde trein zal bevatten, net zoals dat het geval is in Sinai Desert, de map die speelbaar was in de bèta.

Giant’s Shadow komt naar Battlefield 1 als onderdeel van een gratis update. Naast de gratis map zullen er ook nog vier betaalde uitbreidingspakketten worden uitgebracht, met in totaal 16 nieuwe maps voor de multiplayer.

Op dit moment zijn er zes bevestigde Battlefield 1-maps:

  • The St. Quentin Scar
  • Sinai Desert
  • Amiens
  • Monte Grappa
  • Empire’s Edge
  • Giant’s Shadow

Battlefield 1 wordt op 21 oktober uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De reguliere versie is inmiddels beschikbaar voor pre-order bij Bol.com, inclusief het Hellfighter Pack en 7 dagen eerder toegang tot een map die later dit jaar wordt uitgebracht. Speel je op de pc dan kun je bij Cdkeys.com eveneens de digitale versie voor Origin aanschaffen voor slechts 38,95 euro. Kies voor je de Deluxe Edition, dan kun je op 18 oktober al aan de slag met de game. Iedereen met een Xbox One en EA Access-abonnement kan zelfs op 13 oktober beginnen met spelen, hoewel het hier doorgaans gaat om maximaal 10 speluren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*