.

Android O krijgt nieuw notificatiesysteem en picture-in-picture-modus

Gaming

De verwachting is dat de volgende versie van Android in mei tijdens het jaarlijkse Google I/O officieel wordt aangekondigd. Er is nog relatief weinig bekendgemaakt over het nieuwe besturingssysteem, maar volgens een nieuw gerucht richt Google zich met Android O, de codenaam van de update, op het notificatiesysteem, zakelijke functies, een picture-in-picture-modus en diepere integratie van Assistant.

Android O

Picture-in-picture

Het systeem voor notificaties zou opnieuw op de schop gaan, zo zou Google van plan zijn om iconen aan notificaties toe te voegen. Dit zou betekenen dat gebruikers sneller kunnen zien hoeveel meldingen ze hebben ontvangen voor een bepaalde app door alleen naar het startscherm te kijken. Daarnaast zouden notificaties alleen worden weergegeven op apparaten die in gebruik zijn.

Over de picture-in-picture-modus zijn nog weinig details bekend, maar Google voegde vorig jaar een dergelijke modus al toe aan Android TV. De verwachting is dat de functie vergelijkbaar is met de modus op de iPad, hoewel het niet ondenkbaar is dat Google picture-in-picture ook beschikbaar maakt voor smartphones.

Verder spreekt de site over een nieuwe, slimmere manier van het selecteren en kopiëren van tekst. Google zou daarvoor gebruik maken van Assistent, waarmee het automatisch relevante passages kan kopiëren en deze weer tonen op een relevant moment. Hoe dit in de praktijk werkt is nog moeilijk voor te stellen.

Langere accuduur

Om de accuduur van Android-apparaten te verbeteren gaat Google de achtergrondactiviteiten van apps beperken in Android O. In Chrome 57, de nieuwste versie van de browser, wordt de load van de cpu tot 1% beperkt wanneer een applicatie te veel van de cpu vraagt in de achtergrond. Diensten die multimedia afspelen of gebaseerd zijn op verbindingen in real-time, zoals chatten via WebRTC, zijn uitgesloten.

Dynamisch veranderde iconen is een andere nieuwe feature waarover wordt gesproken. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor de Pixel-telefoons met de Pixel Launcher. Bovendien zouden er nieuwe functies in ontwikkeling zijn voor de zakelijke markt, echter is het nog niet bekend om welke functies het gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren