Zo koop en handel je Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en meer

Financieel

Heb je in de afgelopen maanden veel gehoord en gelezen over Bitcoins, Litecoins, Ethereum, crypto’s, altcoins, maar heb je geen flauw idee hoe je kan handelen met crypto’s die niet met geld kunnen worden aangeschaft, dan kun je deze stapsgewijze handleiding gebruiken. Niet alleen laten we je zien hoe je toegang krijgt tot de populairste coins van dit moment, want we vermijden tegelijkertijd ook de hoge transactiekosten die sommige beurzen in rekening brengen wanneer je begint met handelen.

Beginnersgids voor handelen met cryptocurrency

Laten we van start gaan met het creëren van de benodigde accounts voor deze handleiding.

Wat heb je nodig?

Binance

Binance is de grootste exchange van dit moment en je kan hier je Ethereum (ETH), Bicoin (BTC) of Litecoin (LTC) omzetten naar andere crypto’s, waaronder bijvoorbeeld Ripple (XRP), Verge (XVG), IOTA, NEO en nog veel meer. Gebruik deze link om je aan te melden voor een Binance-account en bespaar 50% op de transactiekosten. Het handelen op Binance vereist in tegenstelling tot Coinbase en GDAX geen verificatie van je persoonlijke gegevens.

Daarnaast raden we aan om 2FA Security in te schakelen op alle beuren en noteer de privésleutel op een vel papier voor het geval dat je ooit je smartphone kwijtraakt. De beste app voor 2FA Security is Google Authenticator voor iOS of Android. Binance vraagt na het succesvol invoeren van je inloggegevens een unieke code, die alleen door jou kan worden aangemaakt in de Google Authenticator-app. Mocht je wachtwoord in handen zijn gekomen van een kwaadwillende, dan zal het nog steeds niet mogelijk zijn om in te loggen.

Het is op Coinbase goedkoper om geld toe te voegen via een bankoverschrijving dan met een creditcard. Coinbase is een van de beste websites om een basisvaluta aan te schaffen. Om direct een coin te kopen is een creditcard ideaal en de dienst biedt één van laagste kosten voor het gebruik van een creditcard in de branche. Echter blijft het voordeliger om geld over te maken naar de dienst, hoewel je doorgaans even geduld zal moeten hebben voordat de betaling is verwerkt (24 tot 48 uur). Coinbase brengt 1,5% in rekening bij het kopen of verkopen via een bankoverschrijving en 4% bij het gebruik van een creditcard.

Het is verstandig om op Coinbase ETH of LTC te kopen voor de laagste tarieven en snelste transacties. De aanschaf van een Bitcoin zal simpelweg resulteren in hogere kosten. Daarnaast wordt aanbevolen om GDAX te gebruiken voor het opnemen van munten, omdat de dienst geen opnamekosten in rekening brengt. Breng je munten daarom gratis naar GDAX en transfereer ze daarna naar Binance.

Cryptocurrency kopen

Nu wel alles hebben ingesteld is het tijd om de coins te kopen. Open Coinbase en selecteer de menuoptie ‘Kopen/verkopen’. Op de pagina maak je een keuze uit Ethereum, Litecoin of Bitcoin (hoogste transactiekosten). Selecteer daarna je betalingswijze en maak het geld over naar de dienst of betaal direct met een creditcard. Voltooi de transactie door op de knop ‘direct kopen’ te klikken en volg de aanwijzingen op het scherm.

De volgende stap is om je coins te transfereren naar GDAX, een onderdeel van Coinbase, om de transactiekosten zo laag mogelijk te houden.

 1. Ga naar gdax.com/trade
 2. Klik op de ‘Deposit’- of ‘Withdraw’-knop in de linkerbovenhoek.
 3. Selecteer het tabblad ‘Coin Base’.
 4. Kies een Coinbase-wallet als je bron (source).
 5. Voer de hoeveelheid valuta (currency) in die je wilt overboeken.
 6. Klik op ‘Deposit/Withdraw funds’.

Nu we de coins aan GDAX hebben toegevoegd zijn we bijna klaar om te handelen. We moeten de coins nog eenmaal transfereren, ditmaal naar de exchange, in ons geval Binance. Open Binance en klik op ‘Funds’ in het menu, gevolgd door ‘Deposits Withdrawals’. In dit overzicht zoek je de munt op die je zojuist op Coinbase hebt gekocht: BTC voor Bitcoin, ETH voor Ethereum en LTC voor Litecoin. Klik daarna op ‘Deposit’ en je krijgt het adres te zien waar je de coins heen kan sturen.

Transferreren van ETH, LTC of BTC naar Binance

 1. Ga naar ‘Accounts’ op Coinbase of GDAX en selecteer je portemonnee en klik op de knop ‘Verzenden’ of ‘Send’.
 2. Voer hier het adres in van je Binance-portemonnee en controleer voor de zekerheid eerst of je de juiste coin op Binance hebt geselecteerd en of je voor de optie ‘Deposit’ hebt gekozen.
 3. Bevestig je opdracht en na enige tijd zullen je coins aan je Binance-portemonnee zijn toegevoegd en kun je beginnen met handelen.

Hoe koop je coins op Binance?

Het aanschaffen van een coin op Binance is relatief eenvoudig. In dit voorbeeld zullen we XRP (Ripple) proberen te kopen met de hoeveelheid Ethereum die we op Coinbase hebben gekocht. Mocht je hebben gekozen voor Bitcoin (BTC), kies dan voor BTC in de Exchange. De Litecoin (LTC) zal eerst moeten worden omgezet naar Ethereum onder LTC/ETH.

 1. Click op XRP (Ripple) in het menu ‘Exchange’ -> ‘Basic’.
 2. Onderaan zie je nu ‘Buy XRP’, ‘Price’, ‘Amount’, ‘Percentages’, ‘Total’ and ‘Buy XRP’.
 3. Als je al je crypto’s wilt gebruiken om XRP te kopen, selecteer je 100% en als je ook nog een deel wilt houden, dan kun je voor een van de andere opties kiezen.
 4. Bevestig je aankoop met de knop ‘Buy XRP’ en je bent in het bezit van de coin.
 5. Het volledig overzicht van jouw crypto’s kun je vinden onder ‘Funds’ -> ‘Deposits & Withdrawals’.

Nog vragen? Laat het ons weten in de reacties.

1 Reactie

 1. Hoi

  Ik heb verschillende munten op Binance.
  Gekocht met Bitcoins maar ik wil op dit moment liever ETH. Kan ik dat via binance doen en zo ja hoe?
  Of moet ik alles eerst omwisselen naar btc deze via een wallet verkopen en dan ETH terugkopen met als gevolg extra kosten?
  Gr Arjan

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*