.

Microsofts Surface Studio moet concurrentie aangaan met iMac

Besturingssystemen Computer

Microsoft heeft vandaag zijn eerste eigen all-in-on aangekondigd, Surface Studio genaamd. De computer is voorzien van een 28”-scherm dat door de gebruiker kan worden gekanteld om onder meer tekenen op het scherm mogelijk te maken. Het is nog onbekend wanneer de Surface Studio in Nederland wordt uitgebracht.

Surface Studio

De Surface Studio is uitgerust met een 28”-scherm en heeft resolutie van 4500 x 3000 pixels (192 pixels per inch). Het scherm is afgedekt met Gorilla Glass van Corning, terwijl de overige delen van de behuizing zijn vervaardigd van aluminium. Het PixelSense Display kan meer dan een miljard verschillende kleuren weergeven en laat je razendsnel wisselen tussen sRGB, CI-P3 en Vivid (P3-D65).

Elk scherm wordt individueel gekalibreerd in de fabriek om kleurnauwkeurigheid en precisie te garanderen. De monitor heeft een dikte van 12,5 mm en kan worden gekanteld. Verder biedt de Surface Studio ondersteuning voor de Surface Pen, waarbij de gebruiker met een arm op het scherm kan leunen, de software van Windows 10 negeert deze input. In de bovenste bezel van het scherm is er een 5-megapixelcamera geplaatst voor videobellen en biometrische authenticatie via Windows Hello.

Er worden drie verschillende versies van de Surface Studio op de markt gebracht. Het gaat hier om de volgende configuraties:

Intel Skylake  Nvidia GPU  GDDR5-geheugen DDR4-geheugen  Opslag
i5-6440HQ GTX965M  2GB 8GB 1TB (64GB SSD)
i7-6820HQ GTX965M  2GB 16GB 1TB (128GB SSD)
i7-6820HQ GTX980M  4GB 32GB 2TB (128GB SSD)

 

De Surface Studio wordt uit de doos geleverd met Windows 10 Pro, een Surface Pen, Surface Keyboard en Surface Mouse. In de voet heeft Microsoft vier usb 3.0-poorten, een kaartlezer, een 3,5mm-koptelefoonaansluiting, een mini display-poort en een ethernet-poort verwerkt. Daarnaast introduceerde het bedrijf de Surface Dial, waarmee gebruikers kunnen draaien om te scrollen, zoals bijvoorbeeld tijdens het bewerken van een video.

Het is op moment van schrijven nog onduidelijk wanneer Microsoft de Surface Studio naar Nederland gaat brengen. De prijzen beginnen vanaf 2999 dollar, echter heeft het bedrijf al aangegeven dat de voorraad voorlopig beperkt zal zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren