Zo installeer je een webbrowser op de Apple TV

Besturingssystemen

De Nederlandse ontwikkelaar jvanakker heeft een browser werkend gekregen op de nieuwe vierde generatie Apple TV door gebruik te maken van een private API die gebaseerd is op Apple’s UIWebView. De code is gedeeld op GitHub en is een fork van het tvOSBrowser project van ontwikkelaar Steve Troughton-Smith. De onderstaande video laat de werkende browser zien op de nieuwe Apple TV.

Apple TV (2015)

Je kan de afstandsbediening van je Apple TV gebruiken om door de website te scrollen en wanneer je drukt op het touchpad verschijnt er een cursor zodat je op objecten kan klikken. De Menu-knop gebruik je om terug te keren naar de vorige pagina, terwijl je met de Play/Pause-knop een link van een site kan invoeren.

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om de browser te installeren vanuit de Mac App Store, want Apple heeft tot op heden besloten om geen apps toe te laten met UIWebViews, waardoor deze browser nooit zal worden toegelaten. Het is wel mogelijk om de browser te sideloaden door gebruik te maken van Xcode en een tvOS-bestand aan te passen om de browser te draaien op de Apple TV.

Weet je niet hoe je een app kan sideloaden? Volg dan de onderstaande stappen.

 1. Neem als eerste de volgende handleiding door (opent in nieuw venster), je bent hier geen betaalde ontwikkelaars voor nodig. Download daarna Xcode 7 en voeg je ontwikkelaarsaccount toe. De tvOSBrowser-app is hier te downloaden en dit bestand moet dus ook worden geïmporteerd in Xcode.
 2. Deze build zal niet werken en geeft een melding weer dat UIwebView niet beschikbaar is voor tvOS.
 3. Open de Applicaties map. Klik met de rechtermuisknop en selecteer ‘Toon pakketinhoud’.
 4. Open daarna Developer → Platforms → AppleTVOS.platform → Developer → SDK’s → AppleTVOS.sdk → urs → include
 5. Klik tweemaal op Availability.h op het te openen in Xcode.
 6. Zoek naar de onderstaande regels:

  #define __TVOS_UNAVAILABLE __OS_AVAILABILITY(tvos,unavailable)
  #define __TVOS_PROHIBITED __OS_AVAILABILITY(tvos,unavailable)

  En vervang ze door:

  #define __TVOS_UNAVAILABLE_NOTQUITE __OS_AVAILABILITY(tvos,unavailable)
  #define __TVOS_PROHIBITED_NOTQUITE __OS_AVAILABILITY(tvos,unavailable)

 7. Sla de verandering op in Availability.h
 8. Probeerde daarna nogmaals de tvOSBrowser te creëren in Xcode, en als je alles op de juiste manier hebt gevolgd moet het nu werken.
 9. Zoek de tvOSBrowser-app op je Apple TV en je kan het web bezoeken.

De functionaliteit van de browser is momenteel nog zeer beperkt, maar Steve Troughton-Smith hoopt dat anderen de functionaliteit verder gaan uitbreiden.

[sc:appletv ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*