Waarom Siri nog niet op de Nederlandse Apple TV werkt

Besturingssystemen

De Apple TV is sinds afgelopen vrijdag te koop in Nederland, helaas kunnen we in de Benelux nog niet alle mogelijkheden gebruiken van de mediaspeler. Een van de belangrijkste features van de Apple TV is de ondersteuning voor de virtuele assistent Siri, waarmee je door middel van de universele zoekfunctie eenvoudig door meerdere diensten tegelijkertijd kan zoeken, echter is Siri vooralsnog alleen beschikbaar in Australië, Canada, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Japan. Maar waarom eigenlijk? Siri werkt in Nederland namelijk wel zonder problemen op de iPhone of iPad.

Voorlopig nog geen Siri in Nederland

Een artikel van MacPrime verschaft meer duidelijkheid, want volgens de site heeft het gebrek aan Siri ondersteuning voor de Nederlandse Apple TV te maken met het feit dat mensen in verschillende landen de acteursnamen, filmtitels en andere Engelse woorden op een andere manier uitspreken. Siri op de Apple TV is daarom in grote delen anders dan Siri voor iOS.

Apple heeft zich met Siri voor de Apple TV nadrukkelijk beziggehouden met de content van televisie en film. Filmtitels, namen van acteurs, regisseurs en producenten moeten namelijk op een juiste manier worden verwerkt. Afgezien van de verschillende vertalingen van filmtittels, is de uitspraak van de zojuist genoemde opties ook verschillend per land of regio.

Voorbeelden die worden aangehaald zijn “Charlie and the Chocolate Factory” en de de acteur “Matthew McConaughey”, die door Amerikanen op een volledig andere manier worden uitgesproken. Gezien het feit dat de nieuwe Apple TV grotendeels draait om de zoekopdrachten via Siri, was Apple bang dat het globale publiek in de problemen zou kunnen komen omdat Siri niet alles op een juist manier zou kunnen verwerken, wat ongetwijfeld een negatief effect zal hebben gehad op de verkoop van de mediaspeler.

MacPrime zegt ook met enkele projectmanagers te hebben gesproken die bevestigen dat Siri voor de Apple TV binnenkort in meer landen wordt gelanceerd, hoewel het nog onduidelijk is wanneer dit gaat gebeuren en welke landen het eerst aan de beurt zijn. Aan de hardware zal het in ieder geval niet liggen, want de afstandsbediening in Nederland beschikt al over een microfoon voor Siri, echter kan deze alleen worden gebruikt wanneer de regio wordt aangepast in het instellingenmenu.

[sc:appletv ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*