.

Vijfde generatie Apple TV krijgt 4k- en hdr-ondersteuning

Besturingssystemen

Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith heeft vandaag zijn bevindingen gedeeld van zijn meest recente analyse van de Apple tvOS Simulator. De software van Apple bevat aanwijzingen die suggereren dat er later dit jaar een vijfde generatie Apple TV op de markt wordt gebracht met ondersteuning voor de weergave van content in 4k en hdr.

Vijfde generatie Apple TV

Het tvOS besturingssysteem draait momenteel zijn apps in een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels, maar wat Troughton-Smith laat zien is dat het besturingssysteem ook perfect geschikt is voor de weergave voor de hogere 4k-resolutie. De gebruikersinterface, waaronder tekst en iconen, is schaalbaar bij dezelfde beeldverhouding van 16:9.

De eenvoudige schaalverdubbeling doet denken aan de 2x-resolutie die Apple in 2010 introduceerde met de komst van de iPhone 4 en het hogere resolutie Retina-scherm. Bovendien verschenen er in de afgelopen weken al verschillende aanwijzingen dat Apple werkt aan een nieuwe, vijfde generatie Apple TV die in staat is om video’s in 4k af te spelen.

Daarnaast ontdekte iOS-ontwikkelaar Guilherme Rambo dat er in de gelekte firmware voor de HomePod speaker een verwijzing is te vinden naar 4k. In de code was de codenaam J105A eveneens zichtbaar, wat overeenkomt met de codenaam die Bloomberg in februari onthulde toen het schreef over de aankomende Apple TV. Er werden ook een aantal aanwijzingen gevonden dat de volgende Apple TV ondersteuning zal bieden voor de hdr-formaten Dolby Vision en HDR10

Apple lijkt de iTunes Store ook voor te breiden op de komst van een Apple TV met 4k- en hdr-ondersteuning. In de aankoopgeschiedenis van verschillende iTunes-gebruikers werden bepaalde films namelijk aangeduid met 4k en hdr, terwijl de content op dit moment alleen in 1080p is te bekijken. Daarnaast zei Apple in juni tijdens de WWDC-keynote dat we in het najaar meer te horen krijgen over de Apple TV.

Wanneer de vijfde generatie Apple TV op de markt wordt gebracht is nog onduidelijk, echter ligt het voor de hand dat de onthulling samen met de introductie van de iPhone 8 en de overige nieuwe iPhones zal plaatsvinden. De huidige Apple TV zal geen update ontvangen die 4k mogelijk maakt, omdat de hardware er simpelweg niet voor geschikt is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren