Transformeer je Nexus 9 of 10 tot een laptop met Remix OS 2.0

Besturingssystemen

Jide onthulde eerder deze week Remix OS 2.0, en deze nieuwe variant van het besturingssysteem is klaar om te worden geïnstalleerd op pc’s, laptops en tablets met Android. Het Remix OS 2.0 besturingssysteem focust zich op het verbeteren van de productie, voornamelijk voor gebruikers die al met Android werken. De Nexus 9 en Nexus 10 zijn een van de prominente apparaten die Remix OS kunnen draaien en het besturingssysteem komt ook uit voor de Jide’s eigen Remix Ultraportable.

Remix OS 2.0

Jide heeft verder optimaal geprofiteerd van het Android-x86 project. Er zijn images van Remix OS 2.0 beschikbaar voor op Intel gebaseerde systemen, zowel 32- en 64-bit, die gebruik maken van een traditionele BIOS of UEFI. Gebruikers van de Nexus 9 en Nexus 10 kunnen hier hun Remix OS 2.0 images downloaden. De ontwikkelaars achter Remix herinneren gebruikers er nog wel aan dat Remix OS 2.0 momenteel nog een bèta is, en dat een stabiele release binnenkort zal verschijnen via de ota-functionaliteit (over-the-air) van Android.

Het doel van Remix OS is om Android-apparaten dezelfde functionaliteit te geven als pc’s. Door de opkomst van de hybride 2-in-1- tablets, zoals bijvoorbeeld de Surface Pro 4 van Microsoft, zien we dat de markt voor dit soort producten steeds groter aan het worden is, echter lopen Android-gebruikers toch al snel tegen de nodige beperkingen op.

Remix OS 2.0 moet deze tablets weer nieuw leven inblazen. Het besturingssysteem maakt het mogelijk om alle Android apps te draaien, en tegelijkertijd is het OS van Google omgevormd tot een volwaardig systeem voor desktop gebruik. Na de installatie zie je alle gebruikelijke interface elementen: een bureaublad, een taakbalk en een startmenu.

Gebruikers kunnen apps minimaliseren en het formaat van een venster wijzigen. Je kan ook de apps op het scherm verplaatsen, zodat je meerdere taken tegelijkertijd kan uitvoeren. Google zelf werkt ook aan vergelijkbare feature voor Android N, een zogeheten “Freeform” venster-modus werd kort na de introductie van het nieuwe OS al ontdekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*