‘Tesla werkt aan nieuwe energiemodule genaamd Megapack’

Auto's Besturingssystemen

Er is nieuwe informatie verscheen waaruit blijkt dat Tesla werkt aan een nieuwe energiemodule genaamd ‘Megapack’, die zou worden geproduceerd in Gigafactory 1. Op Reddit heeft gebruiker laten zien dat Tesla een vacature open heeft staan die te maken heeft met het testen van het nieuwe Megapack.

Tesla Megapack

We kennen het Tesla Powerpack al, maar Megapack is een naam die we nog niet eerder hebben gehoord. De website Electrek heeft ontdekt dat een aantal Tesla-medewerkers op hun LinkedIn-profiel hebben aangeven te werken aan een nieuwe Megapack-energiemodule in Gigafactory 1 in Nevada. Jeff Johnson, een voormalig Senior Technical Program Manager bij Tesla, heeft naar eigen zeggen in de eerste helft van 2018 gewerkt aan een project genaamd ‘Megapack Energy Module’.

Johnson is verantwoordelijk geweest voor het bouwplan, levering van materialen en planning voor de bouw van prototypes van de Megapack-module. Hij heeft eerder gewerkt aan de Tesla-accu’s met de nieuwste 2170-accucellen die eveneens geproduceerd worden in Gigafactory 1. Overigens verliet de ingenieur Tesla in juni om de overstap te maken naar Northrop Grumman.

Tesla-topman Elon Musk bevestigde onlangs ook dat het bedrijf werkt aan een nieuwe accumodule. Het is de bedoeling dat deze module volgend jaar wordt geïntroduceerd voor de Model 3. “We kwamen met een nieuw ontwerp dat hetzelfde resultaat behaalt, terwijl het lichter, beter en goedkoper is en tegen het einde van dit jaar zal worden geïntroduceerd, waarbij de massaproductie ergens in het eerste kwartaal van start gaat. Het nieuwe ontwerp maakt de auto lichter, beter en goedkoper en ook heeft het een groter bereik. Die lijn is in aanbouw en zal over ongeveer zes maanden actief zijn”, aldus Musk.