Siri Remote niet langer verplicht voor tvOS-games op Apple TV

Besturingssystemen

Het gamen op de Apple TV (2015) kan een stuk serieuzer gaan worden, omdat games voor tvOS niet langer verplicht met een Siri Remote-controller hoeven te worden gespeeld. De verandering werd opgemerkt in een document van Apple, waarin het beschrijft hoe controllers in tvOS, het besturingssysteem voor de vierde generatie Apple TV, moeten worden gebruikt.

Apple TV

Het document geeft nu aan dat ontwikkelaars het gebruik van een MFi-controller mag verplichten, maar Apple raadt aan om de Siri Remote ook te blijven ondersteunen. In vergelijking met vorig jaar is dat een significant verschil, want destijds mochten ontwikkelaars alleen tvOS-games ontwikkelen met ondersteuning voor de Siri Remote.

Ontwikkelaars zijn van mening dat de Siri Remote resulteert in een App Store vol met eenvoudige games, terwijl een echte controller complexere games mogelijk maakt dankzij nauwkeurigere en subtielere bewegingen. De verandering maakt de weg vrij voor ontwikkelaars om games naar de Apple TV te brengen die eerder als onspeelbaar werden gezien.

Er zit tegelijkertijd ook een nadeel aan het verhaal, het is namelijk waarschijnlijk dat bepaalde games in de App Store van tvOS straks alleen nog speelbaar zullen zijn met een MFi-controller van een derde partij. Gebruikers van de Apple TV moeten in dat geval de game links laten liggen of een extra controller aanschaffen.

Apple kondigde afgelopen maandag op de WWDC 2016-keynote een nieuwe versie van tvOS aan, met enkele nieuwe features voor Siri, die nu ook in het Nederlands is te gebruiken, Single Sign-in, waardoor je niet voor elk wissewasje een wachtwoord hoeft in te voeren en een Dark Mode, waarmee je het besturingssysteem een donkere kleur geeft, handig wanneer je geregeld de Apple TV in een donkere omgeving gebruikt. Daarnaast toonde Apple de lange verwachte vernieuwde Remote-app voor de vierde generatie Apple TV met dezelfde functionaliteit als de Siri Remote.

De Apple TV (2015) is voor 179,00 euro verkrijgbaar bij CoolBlue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*