Ontwikkelaar ontdekt mappen voor nieuwe Apple TV

Besturingssystemen

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith heeft in de code van tvOS 9.0 ontdekt dat HeadBoard, de grafische interface van het besturingssysteem, over ondersteuning beschikt voor mappen. Het tvOS besturingssysteem is grotendeels op iOS gebaseerd en draait op de vierde generatie Apple TV. Eerder deze week bracht Apple voor ontwikkelaars al de eerste bèta uit van tvOS 9.1, de eerste update voor het besturingssysteem.

Code voor mappen al beschikbaar in tvOS 9.0

De ontwikkelaar zegt dat de wijze waarop mappen werken op de Apple TV vergelijkbaar is met iOS. Een gebruiker kan een apps slepen bovenop een andere app, waarna er automatisch een nieuwe map wordt gecreëerd. Gebruikers krijgen daarnaast ook de mogelijkheid om de naam van een map te wijzigen. Troughton-Smith was in staat om de mappen in tvOS te activeren door gebruik te maken van de LLDB software debugger. In een map worden 3 x 3 apps weergegeven en deze map wordt op het startscherm van de Apple TV weergegeven, net zoals dat met iOS het geval is.

Gezien het huidige aanbod van apps lijkt het nog niet direct nodig te zijn om mappen te maken op de Apple TV, maar daar komt in de komende maanden ongetwijfeld verandering in. Het is op moment van schrijven nog niet geheel duidelijk wanneer Apple van plan is om de mogelijkheid om mappen te maken toe te voegen, maar mogelijk maakt de feature onderdeel uit van de tvOS 9.1 update, die momenteel door ontwikkelaars wordt getest.

De Apple TV is inmiddels sinds afgelopen vrijdag te koop in Nederland en Apple is sindsdien al hard bezig geweest met het doorvoeren van de nodige veranderingen. Er is echter nog wel het nodige te verbeteren op dit moment, de App Store voor de mediaspeler voelt momenteel nog erg kaal aan, hoewel het bedrijf woensdagnacht al wel categorieën heeft toegevoegd aan de App Store in Verenigde Staten, wanneer deze optie in Nederland wordt uitgerold is opnieuw onduidelijk.

[sc:appletv ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*