.

Nieuwe MacBook Pro’s krijgen Kaby Labe-processors en 32GB-optie

Besturingssystemen Computer

De doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo heeft in zijn laatste rapport zijn verwachtingen uitgesproken over de verschillende Mac-apparaten die in 2017 worden uitgebracht. Volgens Kuo wordt de MacBook-serie geüpgraded met de Kaby Lake-processors van Intel, terwijl de 15-inch MacBook Pro straks ook een 32GB-versie krijgt.

MacBook met Kaby Lake

Nieuwe 12-inch MacBook

Intel presenteerde eerder deze maand op de Consumer Electronics Show in Las Vega zijn zevende generatie Kaby Lake-processor en Kuo voorspelt dat de 12-inch MacBook als eerste met deze nieuwe chip wordt uitgerust. De massaproductie van deze nieuwe versie begint in het tweede kwartaal van dit jaar; een andere verandering is de toevoeging van een configuratie met 16GB.

MacBook Pro met 32GB opslaggeheugen

Daarnaast zullen de 13- en 15-inch MacBook Pro-modellen met Kaby Lake-processors in het derde kwartaal in productie gaan. Volgens Kuo is dat niet deze enige wijziging, want voor de high-end gebruikers zou Apple een model willen introduceren met 32GB, een optie die momenteel ontbreekt. Eerder dit jaar legde Apple-topman Phil Schiller uit dat de keuze op maximaal 16GB was gevallen vanwege de accuduur – de Skylake-architectuur kan namelijk niet overweg met 32GB van het zuinigere LPDDR4-geheugen.

Kuo verwacht dat het aantal verscheepte Mac-apparaten in 2017 zal stijgen en dat vertragingen in het productieproces de reden zijn geweest voor de mindere prestaties tot op heden. De vraag naar de MacBook Pro met Touch Bar zou groter zijn dan verwacht. Hetzelfde kan niet worden gezegd over de 13-inch MacBook Pro zonder de aanraakgevoelige strip boven het toetsenbord en volgens Kuo overweegt Apple daarom om een prijsverlaging door te voeren.

De analist heeft nog geen informatie vrijgegeven over andere apparaten uit de Mac-serie, zoals bijvoorbeeld de iMac of Mac Pro. Eerdere geruchten suggereerden dat Apple dit jaar een specificatie upgrade gaat introduceren voor de iMac met ondersteuning voor usb c.

Momenteel is de MacBook Pro 13.3 zonder Touch Bar vanaf €1544,- te verkrijgen bij Bol.com, Coolblue.nl, Wehkamp en Media Markt. Kies je voor de MacBook Pro met Touch Bar, dan beginnen de prijzen vanaf €1999,- via Coolblue.nl, Bol.com, Media Markt en Wehkamp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren