.

Microsoft brengt Edge naar iOS en Android

Besturingssystemen

Microsoft heeft zijn Edge-browser in de Verenigde Staten, China, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk uitgebracht voor iOS en Android. De mobiele browser was al enige tijd in ontwikkeling, maar donderdag verscheen voor beide besturingssystemen de definitieve versie. Deze mobiele versie van Edge is vooral handig wanneer je op je Windows 10-pc door wilt gaan waar je tijdens een mobiele browsersessie bent gebleven en vice versa.

Edge voor iOS en Android

Het bedrijf uit Redmond heeft zijn ‘Continue on PC’-functionaliteit geïntegreerd in Edge voor iOS en Android, zodat je direct verder kan gaan op je Windows 10-pc wanneer een site niet correct wordt geladen op je mobiele apparaat of wanneer je liever gebruik maakt van een muis en toetsenbord. Bovendien is het mogelijk om favorieten, geschiedenis, leeslijst en ebooks met Edge te synchroniseren. Microsoft heeft helaas nog geen tabblad synchronisatie toegevoegd aan Edge voor mobiele apparaten, waardoor je nog geen tabbladen of geschiedenis kan delen tussen pc en telefoon.

Daarnaast kunnen gebruikers wachtwoorden tussen hun mobiel en desktop synchroniseren. Er is ook een donker thema beschikbaar, waarbij de interface in het zwart wordt getoond in plaats van het standaard uiterlijk in grijs en wit, wat in het donker mogelijk iets rustiger voor je ogen is.

Microsoft is van plan om tabblad synchronisatie en ondersteuning voor de iPad op een later toe te voegen, maar beide functies zullen waarschijnlijk pas volgend jaar verschijnen. Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Edge in Nederland wordt uitgebracht, maar zei wel dat meer landen in de nabije toekomst zullen volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren