.

Mediaspeler Kodi krijgt universele app voor Xbox One en pc

Besturingssystemen

De XBMC Foundation heeft aangekondigd dat de volgende versie van Kodi wordt uitgebracht als een universele Windows Platform-app. Dit betekent dat de app op verschillende apparaten zal zijn te gebruiken, waaronder de Xbox One. Kodi is een populaire mediaspeler die ooit onder de naam Xbox Media Center werd uitgebracht voor de originele Xbox.

Kodi

Universele Windows Store-app

Momenteel kan Kodi worden gedownload als een standaard Win32-applicatie en in de Windows Store is een versie te vinden die gemaakt is met de Desktop App Converter. In de toekomst wordt deze versie vervangen door een UWP-app, zo claimt Neowin op basis van de aankondiging op de Windows Developer Day. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie verschijnt, maar we weten al wel dat de app komst naar de pc en Xbox One, terwijl Windows 10 Mobile geen ondersteuning krijgt.

Kodi kan een Windows 10-apparaat transformeren tot een volwaardige mediaspeler die overweg kan met alle formaten. Een universele app maakt het straks mogelijk om de mediaspeler te gebruiken met apparaten die geen Win32-apps kunnen draaien, waaronder apparaten die op het aankomende Windows 10 Cloud draaien.

De officiële omschrijving in de Windows Store biedt meer informatie over de bestaande versie van de mediaspeler, hoewel het aannemelijk is dat de universele app enkele nieuwe functies introduceert om optimaal te profiteren van Windows 10.

“De app maakt gebruik van een interface die ontworpen is voor het gebruik in de woonkamer, met behulp van een afstandsbediening als primair invoerapparaat. De grafische gebruikersinterface (GUI) maakt het mogelijk om eenvoudig te bladeren en te kijken of luisteren naar video’s, foto’s, podcasts, muziek van een harde schijf, optische schijf, lokaal netwerk en het internet met behulp van slechts een paar knoppen.”

Mocht je Kodi eens willen proberen voordat de universele app in de Windows Store verschijnt, dan kun je hier de huidige Windows Store-versie of de Win32-app downloaden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren