.

Livestream MacBook- en Pro-evenement: volg hier de onthulling

Besturingssystemen Computer

Het Mac-evenement vindt vandaag, 27 oktober plaats op Apple’s campus in Cupertino en het bedrijf zal naar verwachting een nieuwe MacBook en MacBook Pro gaat onthullen. Het evenement zal via een livestream zijn te volgen en gaat om 19:00 Nederlandse tijd van start. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je hier alvast de nieuwe MacBook Pro met oledstrip zien.

Livestream MacBook- en Pro-evenement

Het is nog onduidelijk of Apple andere Mac-apparaten gaat voorzien van een upgrade, maar mocht dit het geval zijn dan is het aannemelijk dat het alleen gaat om een prestatie-update. Eerder deze week zei de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-chi Kuo van KGI Securities dat het bedrijf werkt aan een nieuwe iMac en een Cinema Display met 5k-resolutie. Het scherm zou zijn voorzien van een geïntegreerde gpu, zodat het ook een vloeiende ervaring biedt in combinatie met minder krachtige Macs. Beide apparaten worden vandaag mogelijk aangekondigd, echter zouden ze pas in 2017 op de markt worden gebracht.

De introductie van de MacBook en MacBook Pro kan via een livestream worden bekeken. Gebruikers van de vierde generatie Apple TV kunnen de Apple Events-app downloaden in de App Store, terwijl deze app kort voor de start van de keynote automatisch verschijnt op het startscherm van de tweede en derde generatie Apple. De app laat je het Mac-evenement van vandaag streamen en ook kun je oude gebeurtenissen terugkijken.

Mocht je niet beschikken over een Apple TV, dan kun je de livestream ook bekijken via de website van Apple. Deze livestream werkt alleen in Safari en Microsoft Edge; het goede nieuws is dat beide beschikbaar zijn voor macOS, iOS en Windows 10, waardoor de kans groot is dat je op zijn minst één apparaat bezit waarmee je de keynote kan volgen.

Zo kun je het MacBook-evenement volgen:

Daarnaast is er ook nog een oplossing om de livestream te bekijken zonder Apple TV of Safari/Edge-browser. Het enige wat je hoeft te doen is de videospeler VLC te installeren op je systeem. Deze videospeler is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen, waaronder Android, iOS, Windows en Linux, en stelt je in staat om de livestream te bekijken. Het enige wat je daarna nog moet invoeren is een speciale url die wij kort voor de start van het evenement zullen plaatsen.

  1. Download de mediaspeler VLC voor je PC/laptop of Android-apparaat.
  2. Selecteer daarna ‘Media Open Network Stream’ en druk op de optie ‘Network’.
  3. Plak in het ‘Please enter a network URL’ de onderstaande link en voilà, je kan de livestream van het Apple evenement bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren