.

‘Google wil Adblocker toevoegen aan Chrome’

Besturingssystemen

Google zou volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal plannen hebben om een adblocker aan Chrome toe te voegen en deze standaard in te schakelen. Het bedrijf wil hiermee voorkomen dat irritante advertenties worden weergeven, maar de zoekgigant gaat tegelijkertijd acceptabel materiaal standaard toelaten, hoewel de grens nog niet zou zijn bepaald.

Chrome Adblocker

De bronnen van The Wall Street Journal claimen dat de adblocker van Chrome zich richt op advertenties die bijzonder irritant zijn. De lijst bestaat uit pop-over, automatisch afspelende video/audio en meer. Google lijkt deze functies aan te willen bieden aan een groep mensen die bepaalde advertenties irritant vinden, maar geen adblocker installeren, meestal omdat ze niet over de technische knowhow beschikken om een dergelijke oplossing toe te passen of niet weten dat zoiets bestaat.

Volgens het rapport is Google het zat om overeenkomsten te sluiten met adblockers van derden, zoals de mensen achter Adblock Plus, die geld vragen om advertenties door bedrijven zoals Google toe te laten. Adblock Plus is nog altijd één van de populairste adblockers en toont standaard ook acceptabele advertenties, echter ontvangt het ook geld om verschillende advertenties weer te geven.

Het integreren van een adblocker in Chrome is logisch omdat de browser bijna de helft van het marktaandeel in handen heeft. Door deze stap te zetten hoopt Google de groei van adblockers van derden te beperken, omdat gebruikers niet langer op zoek te hoeven gaan naar alternatieve oplossingen. Google stopt natuurlijk niet in zijn geheel met de weergave van advertenties, omdat het nog altijd de belangrijkste bron van inkomsten is. Het zal echter de vervelendste advertenties willen uitroeien, die niemand wil tegenkomen wanneer ze een webpagina bezoeken.

Het grootste probleem in onze ogen is dat Google een adverteerder blijft en dat het daarom ook controle heeft over de manier waarop advertenties worden weergegeven. De nieuwe versie van Chrome zou advertenties van Google wel toelaten. Voor de overige acceptabele advertentiemethoden werkt het bedrijf samen met Coalition for Better Ads.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren