.

Google brengt Assistant naar Android TV en Android Wear

Besturingssystemen

Google Assistant wordt binnenkort aan Android TV toegevoegd en daarnaast zijn er ook plannen om de persoonlijke assistent naar infotainment systemen van auto’s en Android Wear-smartwatches te brengen, zo kondigde Google vandaag aan. De technologie is momenteel echter nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Google Assistant

Android TV en Wear

Volgens Google zal Assistant in de komende maanden worden toegevoegd aan apparaten met Android TV, die zijn gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow of Android 7.0 Nougat. Het betreft hier producten als de Nvidia Shield, Xiaomi Mi Box, Sony-televisies en verschillende andere apparaten van partners.

android-tv-google-assistant

“Na verloop van tijd, zal de Assistant ook naar andere platformen komen, zoals smartwatches met Android Wear 2.0, op Android-gebaseerde infotainment systemen van auto’s en vele andere soorten apparaten via de Embedded Google Assistant SDK”, zo leest het bericht. Google Assistant is momenteel alleen beschikbaar op Pixel-telefoons, Google Home en de Allo-app.

Als onderdeel van een aankomende update voor televisies en mediaspelers die worden aangedreven door Android TV, kunnen gebruikers de Google Assistant om te helpen bij het ontdekken en afspelen van content, vragen beantwoorden of bijvoorbeeld de lichten in de woning te dimmen. De Nvidia Shield werkt daarnaast ook handsfree, waardoor je op ieder moment een commando kan starten met de bekende woorden ‘OK Google’.

Voorlopig is de Google Assistant alleen te gebruiken in de Verenigde Staten. Het is nog onbekend wanneer de dienst naar andere landen komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren