Apple TV ontwikkelaars kunnen aan de slag met eerste tvOS 9.1 bèta

Besturingssystemen

Apple heeft vandaag de eerste bèta van tvOS 9.1 uitgebracht, het nieuwe besturingssysteem van de vierde generatie Apple TV, die sinds afgelopen vrijdag te koop is in Nederland. Het is de allereerste software-update voor de nieuwe mediaspeler. De Apple TV draait momenteel op tvOS 9.0, de versie waarmee het product ook werd gelanceerd.

tvOS 9.1 bèta 1 nu uitgebracht

Het is overigens niet mogelijk om een tvOS bèta te installeren op de Apple TV met de bijbehorende accessoires. De update moet namelijk worden geïnstalleerd via een pc of Mac en de Apple TV moet worden verbonden met een USB-C naar USB-A-kabel, die helaas niet standaard wordt meegeleverd. Na het verbinden van de Apple TV is het mogelijk om de update te installeren via iTunes. Overigens geldt dit alleen voor bèta updates, want normale tvOS updates kunnen gewoon zonder pc of Mac worden geïnstalleerd.

Het is niet geheel duidelijk wat er allemaal nieuw is in de bèta, echter zal Apple later vanavond zijn releasenotes vrijgeven, waarin is te lezen welke veranderingen er zijn doorgevoerd. Ontwikkelaars claimen dat Apple zelf al heeft aangegeven dat het de netwerkfuncties van de Apple TV heeft verbeterd en dat het bladeren door de interface vloeiender zal moeten werken.

Ontwikkelaars kunnen de tvOS 9.1 bèta downloaden via het Developer Center. Wanneer de publieke versie wordt uitgebracht is vooralsnog onduidelijk, maar het gaat om de eerste bèta wat doorgaans betekent dat het nog wel enkele weken zal duren.

[sc:appletv ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*