Apple TV (2015) ontvangt tvOS 9.1 update met ondersteuning voor Remote-app

Besturingssystemen

Apple heeft vandaag tvOS 9.1 uitgebracht, de eerste grote update voor het tvOS besturingssysteem dat draait op de vierde generatie Apple TV. De eerste iOS 9.1 bèta werd op 3 november beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars, slechts enkele dagen nadat de nieuwe Apple TV op de markt werd gebracht in Nederland.

Eerste grote update voor Apple TV

De belangrijkste verandering in onze ogen is de ondersteuning voor de Remote-app, die nu dus ook in combinatie met de vierde generatie Apple TV kan worden gebruikt. Dit betekent dat je veel eenvoudiger tekst kan invoeren zonder dat je hoeft te scrollen door het hele alfabet met je afstandsbediening. De Remote-app is hier te downloaden en hoeft niet te worden geüpdatet.

De tvOS 9.1 update brengt verder Siri ondersteuning voor Apple Music, waardoor je Siri ook kan vragen om muziek af te spelen. Helaas zal dit nog steeds in het Engels moeten gebeuren, want ondersteuning voor de Nederlandse taal is nog niet aan tvOS 9.1 toegevoegd. Daarnaast werd er in de broncode van iOS 9.1 ook ontdekt dat Apple werkt aan de ondersteuning van mappen voor tvOS, echter zijn deze nog niet beschikbaar na de installatie van de update.

Het is helaas niet geheel duidelijk welke veranderingen Apple heeft doorgevoerd in iOS 9.1, want er is nog geen changelog beschikbaar. Uit de notities voor ontwikkelaars bleek al wel dat tvOS 9.1 zich richt op het scrollen door lijsten en netwerk connectiviteit.

De Apple TV (2015) kan eenvoudig worden geüpdatet naar iOS 9.1 door het instellingenmenu te openen -> Systeem en selecteer daarna de optie Software-update en voltooi het proces.

[sc:appletv ] [sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*