Android 6.0 komt op 5 oktober uit voor Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 en Nexus 9

Besturingssystemen

Google is al enige maanden het nieuwe Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem aan het testen en als je in het bezit ben van één van de recentere Nexus smartphones, dan heb je mogelijk al een developer preview uitgeprobeerd. Het goede nieuws is in ieder geval dat het einde bijna in zicht is, want volgens AndroidPolice begint de uitrol van de update op 5 oktober, een datum die eerder ook al verscheen op de site van de Canadese provider Telus.

Android 6.0 voor Nexus-apparaten

De uitrol van Android 6.0 Marshmallow update voor de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 en de Nexus Player gaat op 5 oktober van start. Wij verwachten dat Google de update gefaseerd zal uitrollen, waardoor het nog even kan duren voordat Android 6.0 voor jouw Nexus smartphone of tablet worden aangeboden. Een andere mogelijkheid is om de update handmatig te installeren, want doorgaans zijn de images direct beschikbaar op de Android website. Daarnaast wordt de broncode van Marshmallow op 5 oktober ook verzonden naar AOSP.

De bronnen van de site bevestigen verder dat Android 6.0 niet wordt uitgebracht voor de Nexus 4, Nexus 7 (2012) en de Nexus 10. De officiële ondersteuning voor deze apparaten is ten einde. Dat wil overigens niet zeggen dat de hardware niet in staat is om Android 6.0 te draaien, maar Google wil vermoedelijk niet langer tijd en geld besteden aan producten die inmiddels al 3 jaar en ouder zijn. Gelukkig is de XDA community voor deze apparaten nog altijd vrij actief, waardoor je in de nabije toekomst een custom Android 6.0 firmware kan installeren.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*